Volkswagen plaagt met de Nivus

0

De Braziliaanse tak van Volkswagen laat deze psychedelische foto’s op de wereld los. Daarop is de Nivus te zien: een SUV met de daklijn van een coupé.

Waarom de Braziliaanse afbeeldingen relevant zijn? Omdat de Nivus dit jaar in Latijns Amerika wordt gelanceerd, maar in 2021 ook naar Europa komt. Volkswagen heeft reeds een rijk gevuld SUV gamma met de T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace en Touareg, maar een model met de daklijn van een coupé ontbreekt tot nu toe. Dat gat moet de Nivus gaan opvullen.

De Nivus maakt gebruik van het MQB AO platform van de Polo en de T-Cross. Hij komt dus onder de T-Roc in het gamma. Of hij ook goedkoper wordt dan de T-Cross, weten wij pas in 2021, als de verkoop bij ons van start gaat. Het model is nu nog van ‘psychedelisch’ camouflage materiaal voorzien, maar de proporties zijn goed te zien.

Overigens is het niet zeker dat in Europa eveneens de naam Nivus zal worden gebruikt. Dat kan ook T-Cross Coupé worden. De productie voor onze marktregio gaat plaatsvinden in de Spaanse fabriek van Volkswagen. De Duitsers hebben aangegeven inmiddels een voldoende compleet SUV gamma te hebben, maar voor de Nivus wordt dus nog een uitzondering gemaakt. Het is immers verleidelijk om nóg een relatief margerijk model aan het modellen aanbod toe te voegen.

Reageren is niet mogelijk.