BMW plaagt met vernieuwde 5-serie

0

BMW heeft een plaagcampagne voor de vernieuwde 5-serie gestart. Leuk, maar het Duitse merk is blijkbaar vergeten dat de facelift vorige maand al in vol ornaat op deze website te zien was.

Op 27 mei haalt BMW het doek van de 5-serie die een zogeheten Life Cycle Impuls heeft ondergaan (gewichtige marketing taal voor facelift). Op de plaagfoto is duidelijk de nieuwe licht signatuur van de Duitser te zien. Weg zijn de zogeheten Angel Eyes, want de 5-serie is voortaan voorzien van, tja, Angel Stripes?

Verwacht in het kader van de facelift geen wereldschokkende zaken van BMW. Wel kunnen wij rekenen op snellere plus uitgebreidere internetmogelijkheden, meer motoren met milde hybride techniek, een krachtige 545e stekker hybride variant, aangescherpt bumperwerk en nieuwe carrosseriekleuren.

Ook de achterlichten worden gewijzigd (die krijgen à la de 3-serie een donkere behuizing), net zoals enkele andere details van de carrosserie, zoals nieuwe accenten voor de vergrootte nieren grille (waarvan de ‘neusgaten’ voortaan met elkaar zijn verbonden).

Meer omvat de facelift niet. Het blijft tenslotte een Life Cycle Impuls. De 545e koppelt een zescilinder aan een elektromotor en beschikt over een systeemvermogen van 400 pk. De sprint naar 100 km/u binnen 5 seconden moet daarmee geen enkel probleem zijn.

Op woensdag 27 mei zal BMW aan het grote publiek ook de vernieuwde 6-serie Gran Turismo presenteren. Dat gebeurt in Zuid-Korea, waar BMW in Han Sang-yun een testcircuit heeft en waar rond deze tijd de autotentoonstelling van Busan zou zijn gehouden (maar die gaat vanwege de corona pandemie niet door). De 6-serie, die een 13 centimeter langere wielbasis heeft, ondergaat dezelfde cosmetische correcties als de 5-serie. Beide modellen zullen in het zogeheten Driving Centre van BMW in Zuid-Korea aan het publiek worden getoond.

Reageren is niet mogelijk.