Mini presenteert vernieuwde Countryman in Zuid-Korea

0

In een transparant paviljoen op de campus in het Zuid Koreaanse Yongin heeft MINI de vernieuwde tweede generatie Countryman aan de wereld gepresenteerd.

Het is voor het eerst dat Zuid Korea door MINI als podium werd uitgekozen voor een wereldpremière sinds het 15 jaar geleden startte met de lokale verkoop van haar modellen. Vorige maand gunde moederbedrijf BMW het Aziatische land al de primeur voor de vernieuwde 5- en 6-serie. Zuid Korea is in snel tempo een belangrijke afzetmarkt aan het worden voor het Duitse autoconcern. Importmerken hebben het Aziatische land tot nu toe steevast links laten liggen voor de presentatie van een nieuw model.

“Zuid Korea is een land vol tradities, maar staat tegelijkertijd open voor moderniteiten en dat past perfect bij ons ruim 60 jaar oude merk MINI”, aldus merkchef Bernd Korber. “De bevolking is actief en levendig en dat vormt een uitstekende match met ons meest veelzijdige model, de Countryman. Het modeltype stamt uit 2011 en is goed voor 30 procent van de verkopen van MINI.

Tijdens het wereldpremière evenement, middenin de corona pandemie, werden de ‘social distancing’ regels nauwgezet in acht genomen. De uitgenodigde autojournalisten zaten op gemarkeerde plekken op voldoende afstand van elkaar. De campus waar de presentatie plaatsvond, past volgens MINI uitstekend bij de Countryman omdat het model wendbaar genoeg is voor gebruik in de stad, maar daarnaast ook geschikt is voor ritten in natuurgebieden dankzij de optionele vierwielaandrijving.

De vernieuwde Countryman kenmerkt zich door een andere grille (voortaan met een hexagonaal patroon) en achterlichten met een merkkarakteristiek Union Jack design. In Nederland wordt hij leverbaar in 4 motoruitvoeringen, waaronder een stekker hybride versie.

In Zuid Korea werden vorig jaar 10.222 auto’s door MINI verkocht; een stijging van 11,2 procent. Dit jaar staat de teller na 5 maanden op 4.177 eenheden, hetgeen 9,8 procent meer is dan in dezelfde periode van 2019 werd gerealiseerd. Zuid Korea is voor MINI de 8st grootste afzetmarkt.

Reageren is niet mogelijk.