Verbeterde Uvo Connect van Kia geeft multimediamodule meer mogelijkheden

0

De Europese modellen van Kia krijgen een opgewaardeerd infomediasysteem met diverse nieuwe Uvo Connect diensten. Waarschijnlijk debuteert deze module komende herfst in de nieuwe Sorento. Dat verraadt althans de tweede afbeelding bij dit artikel.

Uvo Connect 2.0 is een evolutie van de bestaande multimediamodule en kenmerkt zich door een heleboel nieuwe functies. Kia belooft daarnaast een betere connectiviteit en een verbeterde gebruiksvriendelijkheid. De belangrijkste updates zijn de Online Navigation, de Last Mile Navigation, de User Profile Transfer en de Valet Parking Mode.

De dienst Online Navigation combineert realtime met historische data uit de Cloud, wat Uvo Connect toelaat om het verkeer nauwkeuriger te voorspellen. Het geeft de gebruiker een beter beeld van de actuele reistijd en de geschatte aankomsttijd. Dit in tegenstelling tot conventionele navigatiesystemen, die zich enkel op de routeplanning en de realtime verkeersinformatie baseren om de reistijden in te schatten.

De functie Last Mile Navigation helpt klanten naar hun eindbestemming, zelfs nadat ze geparkeerd zijn. Volgens Kia een oplossing op maat in steden waar men niet voor de deur van het restaurant of de winkel kan parkeren. Zodra het contact in de auto wordt uitgeschakeld, stuurt deze nieuwe functie een push melding naar de Uvo app op de smartphone en wordt Google Maps geactiveerd om de laatste meters of kilometers (minimum 200 meter en maximum 2 kilometer) te voltooien. Men kan ook kiezen voor de zogeheten AR Guidance met richtingaanwijzingen in augmented reality.

De nieuwe Valet Parking Mode zorgt ervoor dat men de eigen auto op afstand kan volgen wanneer er iemand anders mee rijdt. Men kan er ook persoonlijke gegevens mee vergrendelen, zoals bijvoorbeeld navigatielocaties naar een ‘massagesalon’. De eigenaar heeft via de UVO app onder meer inzicht in de locatie, reistijd, rijafstand en topsnelheid van de auto, wanneer deze door een ander wordt gereden.

Kia rijders kunnen ook de User Profile Transfer functie gebruiken, waarbij ze de voertuiginstellingen rechtstreeks op hun smartphone controleren en wijzigen (inclusief navigatie, radio en bluetooth voorkeuren). Indien het contact wordt ingeschakeld, dan wordt men automatisch begroet met de voorkeursinstellingen. Die Uvo voorkeuren kan men opslaan via de Cloud en overbrengen van de ene Kia naar de andere. Deze feature is extra handig voor bijvoorbeeld wagenparkbeheerders, of gezinnen met meer dan één model van het Koreaanse merk en die regelmatig van auto wisselen.

Voor de Kia Live Services gaat het nieuwe zogeheten Phase II UVO Connect putten uit de data van een breder scala van ‘best-in-class’ providers, voor nog nauwkeurigere informatie. In plaats van beperkt te zijn tot één data leverancier, zal Kia Live Services de data van een reeks gespecialiseerde bedrijven samenbrengen voor onder meer verkeer- en parkeerinformatie, actuele brandstofprijzen, beschikbare oplaadpunten voor elektrische auto’s en weersvoorspellingen. In een aantal landen kan met het systeem ook online worden gezocht naar flitspalen.

 

Reageren is niet mogelijk.