Update voor Mini Countryman John Cooper Works

0

Mini gaf afgelopen mei de reguliere Countryman al een update en nu is de sportieve John Cooper Works uitvoering bijgepunt. Op technisch vlak zijn er geen aanpassingen, dus de ‘facelift’ is puur cosmetisch van aard.

Dit betekent dat ook de modeljaar 2021 uitvoering van de Countryman John Cooper Works uitgerust is met een 306 pk en 450 Nm sterke 2,0 liter  turbobenzine motor die gekoppeld aan een 8-traps Steptronic Sport automaat. ALL4 vierwielaandrijving is ook van de partij. In deze vorm kan de Countryman John Cooper Works in 5,1 seconden naar 100 km/u accelereren.

Net als de reguliere Countryman beschikt ook de JCW versie nu over een aangepast frontdesign met een andere grille (inclusief het rode biesje er in), LED koplampen en idem mistlampen. De achterlichten hebben het Union Jack design. Zij zijn ook voorzien van LED techniek; indien gewenst adaptief. Verder is er nieuw bumperwerk.

Waar de rode lijn voorheen de vorm van de grille volgde, trekt Mini nu de scheidslijn tussen bumper en motorkap optisch door met een strakke rode lijn. De exterieurkleuren White Silver metallic en Sage Green metallic zijn ‘vers’, net als het Piano Black exterieurpakket. Wie dat donkere pakket aanvinkt, krijgt onder meer een glanzend zwarte afwerking in plaats van chroomkleur rond de koplampen, de achterlichten en de grille.

Het dashboard voorziet Mini na bijbetaling voortaan van een nieuw digitaal instrumentendisplay met 5 inch kleurenscherm. Tevens optioneel: het 8,8 inch aanraakscherm dat gekoppeld is aan het Connected Media infomedia systeem.

De marktintroductie van de vernieuwde Mini Countryman John Cooper Works vindt plaats in november. Nederlandse prijzen zijn er vooralsnog niet.

Reageren is niet mogelijk.