Elektrische auto’s in de lift in de Europese Unie

0

Elektrische personenwagens waren in het tweede kwartaal van dit jaar goed voor 7,2 procent van alle nieuw verkochte auto’s in de Europese Unie. Dat is 3 maal zoveel als in 2019, zo blijkt uit cijfers van brancheorganisatie ACEA.

De verkoop van diesels en personenwagens met een benzinemotor kregen zware klappen tijdens de corona crisis. Er werden in het tweede kwartaal de helft minder exemplaren met een klassieke verbrandingsmotor gekocht. Toch blijven ze veruit het populairst, met een marktaandeel voor diesels en benzinemodellen van samen meer dan 80 procent.

Het aantal nieuw verkochte elektrische personenwagens steeg in het tweede kwartaal meer dan 53 procent tot bijna 130.000 voertuigen, hetgeen goed was voor een marktaandeel van 7,2 procent. Hybride auto’s die dus zowel elektrisch als op benzine (of diesel) kunnen rijden, blijven het populairste alternatief voor traditionele verbrandingsmotoren en kennen in de Europese Unie een marktaandeel van 9,6 procent.

Reageren is niet mogelijk.