Prijs indicatie 007 edities Aston Martin Vantage en DBS Superleggera

0

Aston Martin en James Bond zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Ter promotie van de nieuwste, 25ste film over de meesterspion die later dit jaar in première gaat (‘No Time To Die’), heeft het Britse automerk een speciale reeks ontwikkeld.

De film had er eigenlijk al moeten zijn, het titelnummer van Billie Eilish zijn we alweer bijna vergeten en dan is het goed als er een automerk is dat ons nog even komt wakker schudden. Aston Martin stuurde de Vantage en de DBS Superleggera langs de ‘Q by Aston Martin’ bespoke afdeling voor een James Bond kuur. Op deze personaliseringsafdeling van het Britse merk worden dromen werkelijkheid. Het resultaat is dit 007 Edition duo .

De Vantage 007 Edition is geïnspireerd op het model dat in 1987 in de film The Living Daylights figureerde, je weet nog wel, die editie met de uitklappende ski’s. Een retro grille met chromen omranding is het eerste dat opvalt bij dit ‘actiemodel’. De diffusor en de dorpels hebben gele accenten gekregen die refereren aan de raket aandrijving van de sportwagen uit de film.

Op de zonnekleppen werd ‘96.60’ geborduurd; de radiofrequentie die Bond in de film gebruikte tijdens zijn ontsnapping. Verder installeert Aston Martin een bedieningspaneel op de midden tunnel voor de gadgets die de filmauto uit de jaren ’80 had (denk aan de raketmotor, bommen en lasers).

Van deze Vantage 007 Edition worden 100 exemplaren gebouwd, allemaal uitgevoerd in de carrosseriekleur Cumberland Grey. Ski’s en een bijbehorend rek zijn optioneel verkrijgbaar, voor het geval jij het echt helemaal af wil maken.

De gele accenten rondom deze Aston Martin zijn een verwijzing naar die wintersport uitrusting, terwijl de diffusor refereert aan de raketaandrijving van de filmauto. De V8 Vantage 007 Edition is te bestellen met een handbak of automatische transmissie.

Ook de DBS Superleggera is tijdelijk verkrijgbaar als 007 Edition. Die versie oogt hetzelfde als het exemplaar dat in No Time To Die zal figureren en wordt geproduceerd in een oplage van 25 stuks. De hele oplage wordt in de carrosseriekleur Ceramic Grey gespoten, waarbij het dak, de buitenspiegels, de front splitter en de kofferklep spoiler plus diffusor zijn afgewerkt in zwart carbonvezel.

Onder de DBS Superleggera monteert Aston Martin speciale, zwarte 21 inch Y spaak wielen. Verder krijgt deze sportwagen geen gimmicks zoals de dienstauto’s in de Bond films meestal wel hebben, maar uiteraard wel allerlei 007 logo’s. Voor de aandrijving zorgt de bekende 5,2 liter grote V12 motor.

De Aston Martin DBS Superleggera 007 Edition wisselt voor 308.600 euro van eigenaar, de Vantage editie kost 178.031 euro. In de 25ste James Bond film met de titel ‘No Time To Die’ spelen overigens ook andere Aston Martin een hoofdrol: de legendarische DB5, de V8 en de Valhalla. Britten die een van deze 2 spionnen auto’s willen bezitten, moeten minstens 161.000 Britse pond meenemen naar de dealer. Voor dat bedrag krijg jij dan de Vantage 007 Edition op jouw stoep geparkeerd. Britten die de exclusieve DBS willen bezitten, dienen minstens 279.025 euro mee te nemen.

Voor Nederland betekent dit tarieven van respectievelijk 310.000 euro en 425.000 euro. In beide gevallen zal jij in ieder geval niet eerder kunnen rijden dan James Bond zelf, want de levering van de actiemodellen begint pas in het eerste kwartaal van 2021.

 

 

Reageren is niet mogelijk.