Prijs vergelijking Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid Style

0

Suzuki introduceert de modeljaar 2021 uitvoering van de Swift. De populaire hatchback krijgt een nog zuinigere Smart Hybrid aandrijflijn, een completere standaarduitrusting en een uitgebreider pakket aan veiligheidssystemen. De vernieuwde Suzuki Swift is per direct te bestellen.

Bij de marktintroductie wordt eerst de scherp geprijsde top uitvoering van de Swift, de Style, gelanceerd. Die laat met zijn zeer uitgebreide uitrustingsniveau volgens Suzuki niets te wensen over. Zo beschikt de Swift in Style uitvoering onder meer over adaptieve cruise controle, LED techniek voor de koplampen, daglichten plus achterlichtunits, 16 inch lichtmetalen velgen, automatische airconditioning, stoelverwarming, een 7 inch scherm voor het infomediasysteem met Apple CarPlay, Android Auto plus navigatie, parkeersensoren achter en het Suzuki Safety System Pro. Dit pakket van veiligheid & assistentie systemen ondersteunt de bestuurder actief met Blind Spot Monitor, Dual Sensor Brake Support, Lane Departure Warning, Rear Cross Traffic Alert, Traffic Sign Recognition en Vehicle Sway Warning.

De vernieuwde Swift is uitgerust met de nieuwe generatie van de Smart Hybrid aandrijflijn. Met een gemiddeld brandstofverbruik van 4,9 liter op 100 kilometer (WLTP) en een CO2-uitstoot van 111 gram per kilometer, is de Suzuki daarmee zuiniger en schoner dan voorheen. Het gewicht van de Swift is ondanks alle nieuwe techniek nauwelijks toegenomen. De Suzuki is met zijn 840 kilogram nog altijd een van de lichtste auto’s in het segment. Hiermee valt de Swift in een zeer lage klasse voor de motorrijtuigenbelasting. Tegelijkertijd draagt het lage gewicht bij aan het rijplezier. Voor het eerst is de Smart Hybrid aandrijflijn te combineren met een CVT automaat. Net als voorheen is de Swift ook leverbaar met AllGrip vierwielaandrijving.

Suzuki levert de vernieuwde Swift in 11 verschillende exterieurkleuren. Daarvan zijn er 2 volledig nieuw: Rush Yellow Metallic en Flame Orange Pearl Metallic. Beide kleuren worden gecombineerd met een contrasterende kleur voor het dak. Bij Rush Yellow Metallic is dit Premium Silver Metallic en bij Flame Orange Pearl Metallic is dit Super Black Pearl Metallic. Ook de kleuren Burning Red Pearl Metallic en Speedy Blue Metallic zijn voor het eerst te combineren met een contrasterend zwart dak.

SuzukiCitroënFord
SwiftC3Fiesta
1.2 Smart Hybrid StylePureTech 83 C-SeriesEcoboost 95 Titanium
20.650 euro20.590 euro20.295 euro
KiaNissanPeugeot
RioMicra208
T-GDI 100 DynamicLine1.0 I-GT 100 AcentaPureTech 100 Active
21.495 euro21.190 euro21.580 euro
RenaultToyotaVolkswagen
ClioYarisPolo
TCe 100 Intens1.5 VVT-i ActiveMPI 80 ComfortLine
20.990 euro19.995 euro20.500 euro

Per 1 september is de nieuwe Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid Style te bestellen vanaf 20.650 euro. Op een later moment volgen ook de uitrustingsniveaus Comfort en Select met de nieuwe Smart Hybrid aandrijflijn. De Suzuki Swift zonder milde hybride techniek is er al vanaf 17.149 euro.

Reageren is niet mogelijk.