Ford: verlengde 7-zits Kuga vervangt S-Max en Galaxy

0

De S-Max noch de Galaxy krijgen een directe opvolger. Ford maakt wel werk van een Kuga met verlengde wielbasis en derde zit rij.

De belangstelling voor MPV modellen is tanende. Daarom schrapt Ford zowel de S-Max als de Galaxy uit haar gamma (beide modellen zijn al enige tijd niet meer leverbaar in Nederland). Hun plaats wordt ingenomen door een nieuwe variant van de Kuga, die over een verlengde wielbasis met een extra rij stoelen beschikt. Een soort Allspace variant dus. De huidige generatie Kuga is een groot verkoopsucces en dat smaakt Ford naar meer.

Om het ruimteaanbod in de ‘Grand Kuga’ te optimaliseren, krijgt de carrosserie van deze 7-zitter een wat conventioneler design dan het koetswerk van de gewone / korte versie van 4,61 meter. Reken namelijk op een meer rechte achterzijde. Technische details ontbreken vooralsnog, maar Ford wil de lange Kuga ook gaan aanbieden als PHEV. De 7-zits variant wordt in de herfst van 2021 verwacht en gaat in Spanje gebouwd worden. Op dezelfde productielijn waar nu nog de S-Max en Galaxy van de band rolt.

 

Reageren is niet mogelijk.