Kleine instapmotor voor Cupra Formentor

0

Cupra gaat haar Formentor binnenkort ook aanbieden met de 150 pk sterke 1.5 TSI motor van de Volkswagen Groep. Daarmee wil het van Seat afgesplitste merk het verkooppotentieel van haar SUV Coupé model vergroten.

Als het uiterlijk van de Formentor jou wel kan bekoren, maar de prijs van de stekker hybride variant jou afschrikt (in Nederland gaat die circa 45 mille bedragen), dan past de 1.5 TSI versie wellicht wel in jouw budget. Die wordt namelijk afgerond 10.000 euro goedkoper. Keerzijde van de medaille is dat je dan niet de beschikking hebt over een systeemvermogen van 245 pk, noch deels elektrisch kan rijden, met alle verbruik / uitstoot voordelen van dien. Maar in Europa hebben benzinemodellen nog steeds het grootste verkoopaandeel en dat kan of wil Cupra niet negeren.

Het 150 pk sterke 1,5 liter blok met cilinderuitschakeling drijft alleen de voorwielen aan en kan worden gekoppeld aan een handgeschakelde 6 versnellingsbak of aan de 7-traps DSG automaat met dubbele koppeling. Deze uitvoering kan vanaf oktober worden besteld. De eerste leveringen van de Cupra Formentor staan gepland voor begin 2021.

Reageren is niet mogelijk.