Teslatopman roept werknemers op tot harder werken

0

Elon Musk, de topman van Tesla, roept zijn werknemers op om de komende weken harder te werken. Er moeten voor eind september, wanneer het kwartaal eindigt, zo veel mogelijk auto’s van de band rollen. Mogelijk wordt dan een recordkwartaal in de boeken gezet, aldus Musk in een interne e-mail aan zijn personeel.

“Maar we zullen het moeilijk krijgen om dat record te bereiken”, zo geeft hij daarbij aan. “Beschouw het afleveren van auto’s als absolute topprioriteit”, benadrukt Musk dan ook in zijn e-mail met de titel ‘Alle hens aan dek’. Tesla hoopt dit jaar een half miljoen personenwagens af ​​te leveren. Bij het bedrijf rolden in de periode januari t/m juni afgerond 179.000 exemplaren van de band.

De 49-jarige Musk maakt er een gewoonte van zijn personeel aan het eind van het kwartaal e-mails te sturen om een tandje bij te zetten. Mogelijk diende zijn aansporing van het personeel ook als signaal aan de aandeelhouders. Tesla maakt de Model S, X, Y en 3 in zijn autofabriek in Fremont, Californië. Het laatste type loopt ook in de zogeheten gigafactory in Sjanghai van de band.

Musk hoopt dat het Tesla lukt om in dit jaar 500.000 auto’s af te leveren. Daarvoor is het nu lopende kwartaal dus erg belangrijk. Musk verwacht dat een nieuw productierecord het op de beurs goed zal doen, waardoor de aandelenkoers weer stijgt. Daarom drukt de Tesla topman zijn personeel op het hart: “Beschouw het afleveren van voertuigen als absolute topprioriteit”.

In zijn e-mail berichten komt Musk regelmatig met een opmerkelijk advies. Om de productie te verhogen, moedigde hij eerder werknemers aan om eindeloos vergaderen te vermijden. Blijkt een dergelijk overleg sessie nutteloos, dan mag het personeel van de CEO simpelweg opstaan en weglopen. “Het is niet onbeleefd om weg te lopen. Het is onbeleefd om iemand te dwingen te blijven en zijn tijd te verdoen”, zo schreef Musk in zijn e-mail.

 

Reageren is niet mogelijk.