Vlotte verkoopstart voor nieuwe Toyota Yaris

0

Ook de nieuwste generatie laat er geen twijfel over bestaan: de Toyota Yaris is een succesnummer. De vierde generatie die in Nederland nog geen maand bij de Toyota dealer staat, heeft al 2.500 orders op zijn naam staan. Kopers van de nieuwe Yaris kunnen rekenen op een editie die dynamischer oogt en rijdt dan ooit. Ook is de veiligheid top. De hybride uitvoering van de nieuwe Yaris is daarnaast zuiniger en krachtiger geworden.

Liefst 87 procent van de orders die landelijke Toyota dealers mochten ontvangen voor de nieuwe Yaris betreft de Hybrid versie. Hiermee bewijst de zuinigste uitvoering van allemaal dat de Nederlandse consument prijs stelt op een compacte 5-deurs auto met een opvallend laag benzineverbruik (vanaf 3,8 liter per 100 km) en een dito CO2-uitstoot, namelijk vanaf slechts 86 gram/km. Bovendien is de Yaris Hybrid in elektrische modus volledig emissievrij zónder dat hier een laadsnoer en oplaadpunt aan te pas hoeft te komen. De actieradius is dan weliswaar klein, maar Toyota claimt dat een groot deel van de stadsritten zonder ingeschakelde benzinemotor kunnen worden afgelegd.

 

Als dat geen Auto van het Yaris

De Toyota Yaris is één van de modellen die kans maakt op de prestigieuze ‘Auto van het Jaar 2021’ onderscheiding. Andere kandidaten zijn in alfabetische volgorde de Aston Martin DBX, de Audi A3, de Bentley Flying Spur, de BMW 2-serie Gran Coupé, de BMW 4-serie, de Citroën C4, de Cupra Formentor, de Dacia Sandero, de DS 9, de Ferrari Roma, de Ferrari SF90 Stradale, de Fiat 500 Electric, de Ford Explorer, de Ford Kuga, de Honda E, de Honda Jazz, de Hyundai i10, de Hyundai i20, de Hyundai Tucson, de Kia Sorento, de Land Rover Defender, de Lynk & Co 01, de Mazda MX-30, de Mercedes GLA, de Mercedes GLB, de Mercedes GLS, de Mercedes S-klasse, de Opel Mokka, de Peugeot 2008, de Polestar 2, de Rolls-Royce Ghost, de Seat Leon, de Skoda Octavia, de Toyota Mirai, de Volkswagen Caddy, de Volkswagen Golf en de Volkswagen ID.3. Medio november worden uit deze lijst 7 genomineerden geselecteerd. Het moet gek lopen als de Toyota Yaris (veilig, zuinig / schoon, betaalbaar) daar niet een van is. Daarmee is het een serieuze kanshebber voor de ‘Auto van het Jaar 2021’ bokaal.

Reageren is niet mogelijk.