2021 editie van het Autosalon van Brussel 2021 is afgelast

0

De 2021 editie van het Autosalon van Brussel 2021 gaat niet door. Na een nieuwe analyse van de gezondheidsrisico’s en in samenspraak met de standhouders, heeft de organisatie besloten om de Brussels Motorshow niet door te laten gaan.

De corona crisis heeft nu dus ook het Autosalon van Brussel besmet: organisator Febiac stelt de Brussels Motor Show uit tot 2022 vanwege onzekere de onzekere situatie die veroorzaakt wordt door Covid-19. De 2021 editie van de autotentoonstelling hing al een tijdje aan een zijden draadje door de corona crisis. Maar nu heeft organisator Febiac de knoop doorgehakt: door de onzekere situatie die veroorzaakt wordt door Covid-19 wordt het Autosalon met een jaar uitgesteld.

Na het laatste grote internationale autotentoonstellingen in Europa te zijn geweest die in 2020 succesvol de deuren kon openen, hoopte Febiac ook de eerste te zijn die begin 2021 de Europese shows terug op de kaart zou zetten. Maar de aanhoudend onzekere omstandigheden rondom Covid-19 heeft de organisatie nu doen besluiten om haar verantwoordelijkheid te nemen en het autosalon uit te stellen tot 2022.

Afgelopen week won de pandemie opnieuw snel aan kracht in België. Die situatie leidt er toe dat de Febiac het niet toelaatbaar vond om een ‘fysieke’ autoshow te organiseren. De organisatie zegt op geen enkele manier de veiligheidsmaatregelen en contactbeperkingen die de Belgische overheid van elke burger verwacht te willen ondermijnen. Om de teleurstelling van trouwe bezoekers enigszins te verzachten, laat Febiac hen nu al de datum (14 tot 23 januari 2022) voor de 99ste editie van de Brussels Motor Show weten.

 

Reageren is niet mogelijk.