Audi gaat in China nieuwe generatie elektrische auto’s produceren

0

Audi breidt haar aanwezigheid in China verder uit. Als een belangrijke stap op weg naar een nieuwe rol als aanbieder van duurzame premium mobiliteit, hebben de Volkswagen dochter en de lokale autoproducent FAW een intentieverklaring ondertekend voor de gezamenlijke fabricage van elektrische auto’s op basis van het zogeheten PPE platform in China.

Audi gaat het PPE platform (de afkorting staat voor: Premium Platform Electric), dat in samenwerking met Porsche werd ontwikkeld, dus ook in China introduceren. De eerste volledig elektrische modellen voor de lokale markt aldaar worden vanaf 2024 in het Aziatische land geproduceerd. “Deze stap benadrukt het strategische belang van de Chinese markt en met dit besluit creëren wij actief een nieuw afzetgebied voor onze innovaties”, aldus Markus Duesmann, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi en tevens direct verantwoordelijk voor de activiteiten van het merk in China.

De plannen voor de nieuw op te richten onderneming worden momenteel verder uitgewerkt, maar op een andere manier is het elektrificatie offensief van Audi in China reeds begonnen. Samen met FAW produceert de Volkswagen dochter daar al de volledig emissievrije Q2L e-Tron en de A6 L TFSI e plug-in hybride. Sinds september wordt ook de e-Tron, die voorheen naar China geëxporteerd werd, lokaal vervaardigd in Changchun. De komende jaren breidt Audi het aanbod aan elektrische e-Tron modellen in China verder uit. Duesmann verwacht dat tegen 2025 circa 40 procent van de totale verkopen in het Aziatische land zal bestaan uit geëlektrificeerde modellen.

Als onderdeel van de joint-venture van de Volkswagen Groep met FAW produceert Audi nu al op 4 locaties in China: in Changchun, Foshan, Tianjin en Qingdao. De totale Chinese productiecapaciteit van Audi bedraagt momenteel zo’n 700.000 auto’s per jaar.

Reageren is niet mogelijk.