Ferrari is weer eigenaar van de naam Testarossa

0

Ferrari is weer de enige die de naam ‘Testarossa’ mag gebruiken. Dat heeft het Europees Hof van Justitie geoordeeld. In 2017 verloor Ferrari de rechten op de naam omdat het Italiaanse merk die te lang niet meer had gebruikt. Met de uitspraak van het Europees Hof van Justitie krijgt Ferrari de rechten op de naam Testarossa terug.

Het Italiaanse merk heeft de reputatie dat het heel sterk waakt over alle mogelijke producten waar het mee geassocieerd kan worden. Maar in 2017 moest Ferrari het onderspit delven tegen de Duitse speelgoedfabrikant Kurt Hesse, die de naam Testarossa ook wilde gebruiken. Een rechtbank in het Duitse Düsseldorf volgde de argumentatie van Hesse, , of liever zijn advocaten, die zeiden dat Ferrari de modelaanduiding al meer dan 20 jaar niet meer gebruikt had. Er werd toen geoordeeld dat een termijn van 5 jaar al voldoende was om de bescherming van een naam te kunnen verliezen.

Het Europees Hof van Justitie zegt nu dat de bescherming geldt zolang de eigenaar nog diensten levert of tweedehands goederen doorverkoopt onder die naam. Ferrari onderhoudt en herstelt nog steeds haar supersportwagen Testarossa. Dat is voldoende reden om de rechten op de naam te kunnen houden.

 

 

Reageren is niet mogelijk.