Prijs indicatie Volkswagen Golf 1.5 TGI aardgas uitvoering

0

Volkswagen breidt het leveringgamma van de Golf uit met een motorversie die naast benzine ook aardgas (CNG) lust. We hebben het over de 1.5 TGI uitvoering.

De Golf 1.5 TGI heeft een 130 pk sterke 1,5 liter 4 cilinder turbomotor onder de kap. Omdat hij ook aardgas lust, zitten er onder de achterbank 3 gastanks die samen een capaciteit hebben van 115 liter (17,3 kilo). Daarmee moet je volgens de WLTP cyclus 400 kilometer ver kunnen komen. Zijn de aardgas tanks leeg? Geen probleem, want de Golf 1.5 TGI beschikt ook over een kleine (9 liter) benzinetank. De techniek is identiek aan die van de Audi A3 g-Tron en Skoda Octavia G-Tec.

Volkswagen gaat de 1.5 TGI versie van de Golf leveren als hatchback en als Variant. Informatie met betrekking tot de Nederlandse prijs volgt spoedig, zo laat de importeur weten, maar Autointernationaal.nl kan nu al een prijsindicatie geven: afgerond 37 mille. Voor dit bedrag krijg je dan het uitrusting niveau Style. Als Life is de Golf 1.5 TGI fors (2.710 euro) goedkoper. De importeur twijfelt overigens nog of hij de aardgas uitvoering onze kant op zal halen. Eerder besloot men al de Golf GTD niet te importeren.

De Golf 1.5 TGI wordt door Volkswagen een beetje tegen beter weten in gelanceerd, want de modellen van het autoconcern op aardgas zijn geen daverend verkoopsucces. Topman Herbert Diess liet daarom eerder dit jaar in een interview weten dat het bedrijf op termijn afscheid gaat nemen van dergelijke uitvoeringen. De Nederlandse importeur lijkt voor de muziek uit te gaan lopen door de Golf 1.5 TGI überhaupt niet niet meer bij ons te gaan leveren. Wij gaan, bij de transitie naar milieuvriendelijker rijden direct voor de hoofdprijs: elektrisch. De Volkswagen importeur kan in die behoefte prima voorzien met de ID.3.

Reageren is niet mogelijk.