Tesla gaat Model Y ook in 7-zits uitvoering leveren

0

De Model Y is inmiddels ruim 6 maanden te koop op de Amerikaanse thuismarkt en dus acht Tesla blijkbaar de tijd rijp voor uitbreiding van het gamma. Dit betekent dat de eerder aangekondigde 7-zits variant nog dit jaar in productie zal gaan.

Sterker nog: al volgende maand moeten de eerste exemplaren van de Model Y in 7-persoons configuratie variant van de band lopen, zo laat topman Elon Musk weten. Tesla vraagt op de thuismarkt 3.000 dollar meer voor de versie met 3 zit rijen. Hoewel de Model Y op het eerste gezicht een te schuine daklijn lijk te hebben voor een dergelijke meubilair opstelling, zegt Musk er toch een 7-zitter van te kunnen maken. Met 4,75 meter is de Tesla in ieder geval lang genoeg voor 3 zit rijen. De Volkswagen Tiguan Allspace is namelijk 5 centimeter korter.

De nieuwe uitvoering van de Model Y krijgt helemaal achterin een kleine 2-persoons bank zonder hoofdsteunen. Die indeling werd eerder al eens getoond met onderstaande afbeelding. Volwassenen zullen aldaar niet bepaald riant kunnen zitten, zeker ook vanwege de schuin aflopende daklijn, maar dat is bij 7-persoons auto’s in het D segment eerder regel dan uitzondering. De extra bank lijkt dan ook vooral voor kinderen bedoeld te zijn. Wie de achterste en middelste rij zetels plat legt, moet volgens Tesla 1.900 liter bagage in de Model Y kunnen vervoeren.

In december, of anders begin 2021, komt de 7-zits uitvoering van de Model Y op de Noord Amerikaanse markt. Europa is een jaar later aan de beurt. Musk denkt dat de Model Y uit kan groeien tot het best verkopende product van Tesla. Dat komt doordat hij de hippe uitstraling van een SUV annex cross-over heeft, inclusief de bijbehorende, fel begeerde hoge zitpositie. De Model Y is niet veel langer dan de Model 3, waarvan hij is afgeleid, dus niet noemenswaardig lastiger om te parkeren, maar heeft als voordeel dat hij een handige vijfde deur heeft.

De Tesla Model Y wordt als 7-zitter leverbaar als Long Range en als Performance. Voor Nederland zijn de indicatieprijzen respectievelijk 67.500 euro en 73.500 euro.

 

Reageren is niet mogelijk.