Tesla maakt Model 3 meer premium

0

De Tesla Model 3 verkoopt uitstekend, maar hoe lang nog? Zowel de bouwkwaliteit als de afwerking laten te wensen over. Zal de consument die op zoek is naar een elektrische D segment middenklasser niet overstappen op een model van de concurrentie zodra die beschikbaar komt, bij voorbeeld de Polestar 2? Die wordt geprezen om zijn hoogwaardige interieur.

Tesla is er niet helemaal gerust op dat zij de concurrentiestrijd kan winnen. Daarom wordt er gewerkt aan een hoogwaardiger ogende versie van de uit 2017 stammende Model 3. De instapper van Tesla krijgt voor het nieuwe modeljaar namelijk onder andere een anders afgewerkte midden tunnel waarbij het vele harde plastic plaats maakt meer een zachter aanvoelende, duurder ogende variant. Verder gaat Tesla over op het monteren van chroom en kunstlederen bekleding met een dubbele stiknaad. Het opbergvak klapt niet meer goedkoop open, maar glijdt weg zoals in de grotere Model S. De headliner gaat ook veranderen en wordt wat donkerder. Waarschijnlijk worden ook het bovenste gedeelte van het dashboard licht gewijzigd. Amerikaanse media berichten dat wij ook andere wijzigingen kunnen verwachten, onder meer in de vorm van beter gepositioneerde bekerhouders en een nieuw laadplateau voor mobiele telefoons, direct onder het scherm.

De modeljaar update wordt gecombineerd met de introductie van nieuwe features, onder andere in de vorm van een elektrisch openende ‘frunk’. Voor diegenen die chroom kitscherig vinden, komt de optie beschikbaar om de Model 3 af fabriek te bestellen in een ‘chrome delete’ uitvoering, waarbij de zilverkleurige omlijsting van de ramen afwezig is. In plaats daarvan krijgt de klant dan een zwarte sierstrip (op de foto’s nog deels beplakt met beschermtape). De Model Y, het cross-over broertje van de Model 3, beschikt nu al over een dergelijke afwerking.

Tesla slaat hiermee 2 vliegen in 1 klap, want matzwarte strippen zijn goedkoper om in te kopen dan glanzend chromen exemplaren. De vernieuwde Model 3 kan ook rekenen op zwarte houders van de buitenspiegels, deurgrepen en spatbord ornamenten (rond de zij knipperlichten en -camera’s). De logo’s en typeaanduidingen van de Tesla blijven wel verchroomd, zoals dat ook nu het geval is.

Of de Model 3 ook hertekende koplampunits krijgt en/of een elektrisch te bedienen kofferklep, zoals Amerikaanse media beweren, wordt uit deze beelden (helaas) niet duidelijk. Ook is niet bekend wanneer de wijzigingen precies worden doorgevoerd, maar waarschijnlijk is het hooguit een kwestie van maanden.

Reageren is niet mogelijk.