Audi SQ5 nu ook als Sportback

0

Vorige week onthulde Audi de S versie van zijn middelgrote SUV model Q5 die verrassend genoeg alleen leverbaar wordt met een dieselmotor. Nu is deze SQ5 er ook met het Sportback koetswerk.

Deze carrosserievariant werd door Audi in september bij de gewone Q5 gepresenteerd. Die SUV-coupéversie is er nu ook als SQ5. Onder de motorkap zit een 3.0 V6 TDI van 341 pk en 700 Nm. Daarmee sprint de SQ5 Sportback in 5,1 seconden naar 100 km/u. Hij heeft een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. Mild hybride techniek schakelt de dieselmotor niet alleen vaker uit, maar voedt ook een elektrisch aangedreven compressor die de druk in de turbo’s sneller opbouwt en dus de respons verbetert. De 6 cilinder levert zijn maximum trekkracht tussen de 1.750 en 3.250 toeren.

Audi’s bekende Quattro systeem zorgt voor vierwielaandrijving. Schakelen doet hij via een Tiptronic 8-traps automaat. Een adaptieve ophanging en een Sport onderstel die de carrosserie 30 millimeter lager legt, is standaard. Optioneel is er luchtvering en een Sport differentieel. Standaard zijn 20 inch lichtmetalen velgen. Exemplaren van 21 inch staan op de optielijst. Zaken als de stuurinrichting en de automatische transmissie zijn aangepast aan het sportievere karakter van de SQ5.

Net als bij de gefacelifte Q5 kan de klant rekenen op OLED technologie voor de achterlichten die bovendien te personaliseren zijn met 3 mogelijke ‘signaturen’. Verdere unieke details aan de SQ5 Sportback zijn de specifieke voorbumper (met zilverkleurige accenten) plus grille, zijn 4 uitlaatpijpen (nep, aangezien de AdBlue tank teveel ruimte in beslag neemt) en zijn diffusor. Optioneel levert Audi Matrix LED koplampen.

Binnenin zie je heel wat S-logo’s, ook op de standaard sportstoelen en het stuur, terwijl de sierpanelen van geborsteld aluminium zijn gemaakt. Optioneel kan de klant kiezen voor glanzend zwarte lak of 2 soorten carbon look. De kofferbak heeft een volume van 510 tot 1.480 liter en de hoofdruimte achterin is quasi identiek aan die van de gewone SQ5, ondanks de iets aflopende daklijn.

De Audi SQ5 Sportback is vanaf nu te bestellen en staat dan ergens “in de eerste helft van 2021” voor jouw deur. Prijzen en informatie voor de Nederlandse markt volgen spoedig.

 

Reageren is niet mogelijk.