Tesla verhoogt prijs én actieradius Model S en X

0

Tesla heeft de Model S en de Model X weer duurder gemaakt. Het gaat om een prijsverhoging van 5.000 euro. Tesla meldt dat tegelijkertijd de actieradius van de Model S en de Model X is toegenomen,.

Wie nu een Model S of een Model X bestelt, krijgt zijn auto pas in maart 2021 geleverd. Dat Tesla daar ruim de tijd voor neemt, komt doordat er in de tussentijd een gefacelifte versie van beide modellen zal worden gepresenteerd. Dus mogelijk heeft de prijsverhoging ook te maken met de opfrisbeurt van de Model S en de Model X. Een facelift maakt een auto doorgaans iets duurder. Zowel de Model S als de Model X zijn rijp voor een opfrisbeurt omdat de verkopen de laatste sterk zijn gedaald.

Bij de Model S en de Model X kan de klant ook na de facelift kiezen uit de uitvoeringen Long Range Plus en Performance. De liftback kost dan respectievelijk 84.990 euro en 101.990 euro, terwijl de cross-over met vleugeldeuren 93.990 euro dan wel 110.990 euro moet opbrengen. Zoals gezegd is niet alleen de prijs, maar ook de actieradius gestegen. Waar de Model S Long Range Plus voorheen 610 kilometer ver kwam op een volle acculading zou hij nu een rij bereik van 652 kilometer hebben. Bij de bloed snelle Performance uitvoering gaat het om 639 kilometer in plaats van voorheen 593 kilometer. De Model X Long Range Plus kan nu 561 kilometer op een lading stroom afleggen, tegenover 507 kilometer vóór de update. De Performance variant heeft een bereik van 548 kilometer. Dat was 487 kilometer. Gemiddeld genomen komen de 2 grote Tesla modellen dus nu afgerond 50 kilometer verder.

In 2021 komt Tesla niet alleen met een facelift voor de Model S en de Model X, maar zal het eerste type ook leverbaar worden in Plaid uitvoering met 3 motoren en een dik 1.100 pk. De Model S Long Range Plus heeft een topsnelheid van 250 km/u en zit in 3,8 seconden op 100 km/u. Voor de Performance uitvoering zijn deze cijfers 261 km/u en 2,5 seconden. De Tesla Model X heeft bij beide varianten een even hoge topsnelheid, maar doet er iets langer over om de 100 km/u aan te tikken: 4,6 seconden respectievelijk 2,8 seconden.

Reageren is niet mogelijk.