Toyota Aygo verkozen tot Occasion van het Jaar 2020

0

De Toyota Aygo is uitgeroepen tot de populairste occasion op de automarkt. Het model wint daarmee de ‘Occasion van het Jaar 2020’ prijs en volgt de Volkswagen Polo op. De prijs is een initiatief van branchevakblad Automobiel Management.

Op basis van cijfers van Marktplaats, VWE en Macadam is bij de jurering gekeken naar 12 verschillende criteria. Deze beoordelingspunten zijn volgens het juryrapport “een afspiegeling van waar de consument op internet naar zoekt en die de uiteindelijke aankoop bepaalt”. De jury schrijft: “Alles draait om het gemeten online klikgedrag en het daaruit volgende koophandelingen. De berekeningen en criteria om tot een winnaar te komen zijn hierop gebaseerd”.

“De Toyota Aygo stond in voorgaande jaren al stevig in de top 5 en is met recht een auto waar de consument blij van wordt”, aldus juryvoorzitter Remco Nieuwenbroek, tevens hoofdredacteur van Automobiel Management. “Bovendien is de Aygo een model van een merk dat positief opvalt en dat menig autobedrijf graag in zijn voorraad wil hebben, al blijkt uit alle data dat dit maar van korte duur is. Een extra compliment is dat de Aygo zich als ex-privéleaseauto uitstekend staande houdt tussen al het volumegeweld van deze categorie auto’s”.

De jury kwam tot de conclusie dat autokopers ook in 2020 zoeken naar kleine auto’s in het A- en B- segment. Opvallend: er werd dit jaar minder gezocht naar elektrische personenwagens en grote SUV modellen. Imago, beleving en garantie zijn voor de consument van doorslaggevend belang om een occasion te kopen. De laagste aanschafprijs hoeft niet altijd de belangrijkste reden te zijn. Opmerkelijk is volgens de jury ook dat de Toyota Aygo al enkele jaren steevast in de top 5 eindigde bij de Occasion van het Jaar verkiezing. Nu is het model dus de winnaar. De jury noemt dit “een verdienste binnen het aanwezige modellengeweld van de Volkswagen Groep”. Mede hierom roept Nieuwenbroek de Franse merken op er met hun modellen “een schepje bovenop te doen”.

 

Reageren is niet mogelijk.