Ook de Tokyo Motor Show gaat niet door

0

Het nieuws zal niet als een verrassing komen, maar ook de Tokyo Motor Show, dat gepland stond van 15 tot 17 januari 2021, gaat niet door. Oorzaak, zoals steeds het geval was afgelopen jaar: het opnieuw wild woekerende corona virus (of hoorden we daar iemand ‘pandemie’ roepen?).

Terwijl de Tokyo Motor Show in 2019 net ontsnapte aan het virus en dus probleemloos kon doorgaan, maakt de organisatie nu bekend dat de editie van volgende maand definitief afgelast is. In de plaats van een fysiek tentoonstelling wordt wel een virtuele beurs georganiseerd (de hightech georiënteerde Japanners kennende, zal dat met veel Virtual en Augmented Reality zijn). Die Virtual Tokyo Motor Show opent zijn deuren zoals gepland op 15 januari, maar zal dus niet gepaard gaan met een fysieke editie.

Als het virus tegen die tijd onder controle is, volgt de volgende editie van de Tokyo Motor Show dus in januari 2022. Het blijft momenteel onduidelijk waar in de Westerse wereld en wanneer de eerstvolgende fysieke autotentoonstelling zal kunnen plaatsvinden. In China heeft men de showdraad inmiddels weer opgepakt. Laten we met zijn allen hopen dat wij niet tot 2022 moeten wachten…

De Tokyo Motor Show vindt normaliter eens per 2 jaar plaats. Veel autofabrikanten lieten de editie van 2019 overigens links liggen, dus er zal sowieso gesleuteld moeten worden aan de format. Van 15 tot 17 januari zouden de Japanners zich normaal hebben kunnen vergapen aan allerlei conceptstudies en exotische modellen. Diegenen die al een ticket gekocht hebben, krijgen hun geld terug.

 

Reageren is niet mogelijk.