Elektrische BMW i4 bijna klaar voor productie

0

BMW laat weten dat de volledig elektrische i4 momenteel in de laatste fase van de dynamische rijtests zit en dus bijna klaar is voor productie.

Het model wordt de eerste elektrische 4-deurs sedan van het Beierse premium merk. Hij gaat later dit jaar in productie en zal dan kunnen uitpakken met een vermogen tot 530 pk. Deze waarde is afkomstig van 2 elektromotoren. In die vierwielaangedreven configuratie kan de i4 in precies 4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u sprinten. Maar meer nog dan de kracht van de elektromotor benadrukt BMW dat het model zich zal onderscheiden door zijn rijgedrag en stuurkarakteristieken. Snel laden zou kunnen aan maximaal 150 kW.

De i4 moet qua formaat een concurrent worden voor de Tesla Model 3 en de Polestar 2, maar wordt waarschijnlijk een klasse duurder. Daardoor zal de BMW ook de strijd aan gaan met de goedkoopste versies van de Audi e-Tron en Jaguar I-Pace. Verder zou de i4 ook de in 2022 te introduceren Mercedes-Benz EQE op zijn pad kunnen vinden. De i4 zal van dezelfde productielijn lopen als de benzine-, diesel- en plug-in varianten van de 4-serie Gran Coupé in München. Beide BMW modellen delen dezelfde carrosserie.

Volgens BMW zal de i4 een rijbereik van maximaal 600 kilometer meekrijgen (gemeten volgens de WLTP cyclus). De autofabrikant gaf eerder al aan dat hij dat met een batterijpakket van 80 kWh realiseert. De i4 wordt echter ook verkrijgbaar in een minder krachtige uitvoering met een kleinere batterij van circa 60 kWh. Die beschikt over één motor en achterwielaandrijving. Het vermogen bedraagt 272 pk. Er wordt ook gesproken over een nog krachtigere uitvoering die de M badge meekrijgt.

Reageren is niet mogelijk.