Hete gezinswagen: Toyota GR Corolla

0

Toyota zou daadwerkelijk een sportieve GR Corolla op de markt kunnen brengen – met de driecilinder motor van de GR Yaris. Van elektrificatie is geen sprake.

Sinds 2020 gaan er geruchten dat er een sportieve GR versie gepland staat voor de Toyota Corolla. Insiders zouden hebben verteld dat de auto “er onvermijdelijk zal komen”, als aanvulling op de GR Yaris en de GR Supra. Dat zou ook een indicatie zijn dat Toyota de hete C segment hatchback niet wil elektrificeren.

In plaats hiervan zou de GR Yaris de technologie kunnen leveren. Zijn 1,6 liter driecilinder levert 262 pk en 360 Nm. Via een 6 versnellingsbak plus vierwielaandrijving wordt het vermogen op de weg gebracht. Met een aangepaste grille inclusief vergrootte luchtinlaten en forse wielen zou de GR Corolla de juiste look kunnen krijgen – en dus kunnen concurreren met de 280 pk sterke Hyundai i30 N Performance. Die levert weliswaar meer vermogen, maar kan dat minder goed op het asfalt kwijt omdat vierwielaandrijving ontbreekt.

Toyota heeft de naam GR Corolla in maart 2020 al geregistreerd bij het Australische octrooibureau. Het duurt echter nog even voordat de sportieve compacte middenklasser daadwerkelijk de weg op gaat. Autointernationaal.nl gaat ervan uit dat de Toyota GR Corolla in het voorjaar van 2023 bij de dealers zal arriveren. Tegelijkertijd ontvangen de doordeweekse uitvoeringen een facelift. De prijs zou rond de 52.000 euro moeten komen liggen. Dat maakt de GR Corolla prijzig, maar voor Toyota is dit model primair bedoeld als imagobouwer. Voor het noteren van veel orders heeft de autofabrikant heel andere modellen in haar gamma.  

Reageren is niet mogelijk.