Hyundai onthult sportieve N Line uitvoering van de nieuwe Tucson

0

Kort na de introductie van de nieuwe Tucson onthult Hyundai nu ook de sportieve N Line uitvoering van deze SUV. Deze variant onderscheidt zich volgens de importeur met een op de autosport geïnspireerde styling.

“Met de N Line uitvoering van de nieuwe Tucson geven we ook de nieuwste generatie van onze bestseller in Europa een sportief karakter”, aldus Andreas-Christoph Hofmann, vice president Marketing & Product bij Hyundai Motor Europe. Net als de andere versies onderscheidt ook de sportieve variant zich met zijn progressieve design met dynamische lijnen, strak gebeeldhouwde oppervlakken én met zijn kenmerkende geometrische patronen die Hyundai “parametrische juwelen” noemt. Voor de N Line uitvoering zijn de patronen uitgevoerd met randen, zodat ze afhankelijk van de zichthoek extra schittering geven. De grille draagt het N Line logo en de koplampen zijn voorzien van een zwarte behuizing. De rechthoekige voorbumper heeft een luchtopening die groter is dan die van de andere Tucson versies. De eveneens nieuw vormgegeven achterbumper wordt gecombineerd met een zilverkleurige bodembeschermplaat.

Van opzij kenmerkt de nieuwe Tucson N Line zich door de dynamisch gevormde panelen in carrosseriekleur, met lijnen die de SUV volgens Hyundai ranker maken. De omlijsting van de getinte ruiten is uitgevoerd in glanzend zwart. De scherpe hoek van de C stijl moet de Tucson een sportieve, voorwaarts gerichte dynamiek geven. De buitenspiegels in de kleur Phantom Black geven de ranke vormen van de N Line uitvoering volgens Hyundai een fraai accent. Om het sportieve karakter aan de achterzijde te benadrukken, is de sportieve variant uitgerust met een aerodynamische spoiler die langer is dan die van de andere versies van de Tucson en die voorzien is van vinnen. De onderzijde van de achterbumper kenmerkt zich door de rode reflecterende rand en een diffusor. De opvallende uitlaten met dubbele eindpijpen laten volgens Hyundai zien dat de ontwerpers hun inspiratie hebben gehaald uit de autosportwereld. De Tucson N Line is uitgerust met lichtmetalen 19 inch velgen.

Kopers van de Tucson N Line kunnen kiezen uit 7 carrosseriekleuren. En om de SUV verder te personaliseren, is bij 5 daarvan een dak in de tint Phantom Black leverbaar. De kleur Shadow Grey is exclusief voor de N Line versie. In deze tint is de sportieve Tucson er optioneel met het dak in Phantom Black. De andere kleuren waarbij deze personalisatie mogelijkheid leverbaar is, zijn Polar White, Engine Red, Sunset Red Dark Knight. Een dak in Phantom Black is niet mogelijk in combinatie met Shimmering Silver en Phantom Black.

Het interieur kenmerkt zich door sportieve N Line details en een exclusief Colour Pack. De sportstoelen in deze Tucson zijn voorzien van het N logo, bekleed met zwart suède en leder, en afgewerkt met rood stiksel. Het rode stiksel komt terug in de deurbekleding en de armleuning. De met grijze stof beklede zachte rand over het dashboard is voorzien van rode accenten. Het speciale N stuurwiel is verfraaid met het N logo. Andere elementen in N design zijn te vinden op de met leder beklede knop van de transmissiehendel ofwel de deksel van de shift-by-wire console (afhankelijk van de gekozen transmissie). De zwarte hemelbekleding verleent het interieur volgens Hyundai een sportieve sfeer. Andere N Line elementen zijn de metalen pedalen, voetsteun en dorpel panelen.

Net als de reguliere Tucson biedt ook de N Line uitvoering, die vanaf komende lente leverbaar is, keuze uit 3 aandrijflijnen met 3 stadia van elektrificatie van de 4 cilinder 1.6 T-GDI Smartstream benzinemotor. Het gaat daarbij om de 48 Volt Mild Hybrid (150 pk), de Hybrid (230 pk) en de Plug-in Hybrid (265 pk). Een 6-traps automaat met dubbele koppeling is standaard op de laatste 2 aandrijfvarianten. De milde hybride uitvoering kan tegen meerprijs worden uitgerust met een exemplaar die over 7 versnellingen beschikt.

De Tucson N Line is ook uitgerust met Multi-Air Mode-technologie: een combinatie van directe en indirecte ventilatieopeningen voor verwarming en airconditioning, waarmee de inzittenden kunnen genieten van een zachtere luchtstroom en dus meer comfort. De automatische airconditioning met 3 temperatuurzones is niet alleen aan de wensen van de bestuurder en de voorpassagier afzonderlijk aan te passen, maar ook aan die van de passagiers achterin. Geventileerde voorstoelen en stoelverwarming op alle zitplaatsen bieden extra comfort.

Het pakket assistentie- en veiligheidssystemen in de Tucson N Line is volgens Hyundai de beste in deze klasse en maakt de SUV tot een van de veiligste auto’s op de markt. Blindspot View Monitor (BVM) verbetert het zicht naast en achter de auto door de situatie weer te geven in het dashboard zodra de bestuurder de richtingaanwijzer inschakelt. Highway Drive Assist (HDA) houdt op de snelweg de auto in het midden van de rijstrook en past de snelheid aan op basis van gegevens in het navigatiesysteem, bijvoorbeeld als een bocht nadert. Met Remote Smart Parking Assist (RSPA) kan de Tucson N Line zichzelf parkeren en zo de bestuurder helpen in moeilijke situaties en op nauwe parkeerplaatsen. Talrijke andere veiligheidssystemen verbeteren het overzicht, beschermen de inzittenden zowel voorin als achterin en helpen een aanrijding te voorkomen.

 

Reageren is niet mogelijk.