Nissan Z Coupé: dit is de opvolger van de 370Z

0

De erfgenaam van de in 2009 gelanceerde Nissan 370Z nadert zijn voltooiing.Hier zie jij de eerste afbeeldingen van de carrosserie van de Japanse sportcoupé die in 2022 in de showrooms arriveert. Het zijn geen officiële foto’s, maar synthetische afbeeldingen die nodig zijn om octrooien voor industrieel eigendom in te dienen.

Afgelopen september onthulde Nissan in de vorm van een prototype de volgende generatie van de Z coupé. Op deze zeer recente afbeeldingen, die op internet zijn gelekt, is de productieversie te zien die in 2022 wordt verwacht. Tussen de twee versies van de toekomstige sportwagen zijn de verschillen echt minimaal. Als het ‘zoek de verschillen’ spel wordt gespeeld, dan zal jij zien dat op de standaardversie reflectoren op de achterspatborden zitten (essentiële uitrusting voor homologatie op de Noord Amerikaanse markt) en een slot om de achterklep te vergrendelen / ontgrendelen, net rechts van het logoin de achterste strip tussen de lampen. Op het beeldmateriaal is ook te zien dat deze digitale versie van de Z sportwagen over parkeersensoren, een radar/sensor voor de adaptieve cruisecontrol en over een slot gat in het linker portier beschikt.

We mogen niet vergeten dat deze nieuwe generatie Z (die door Nissan tot 400Z gedoopt zou kunnen worden, maar dat nog is niet officieel) een stilistische hommage is aan zijn glorieuze voorgangers.Het uiterlijk is inderdaad geïnspireerd op dat van de 240Z uit 1969 en vooral de 240ZG-versie die gereserveerd was voor de Japanse markt.Op het achterdek roept de zwarte band herinneringen aan de 300 ZX uit 1989 op. Wellicht verandert er ook nog wat aan de indeling van de qua vorm ongewijzigde lichtunits, maar dat is op dit moment niet te zien. Al het plaatwerk lijkt, op bovengenoemde genoemde details na, dus ongeschonden het productiestadium te halen. Nissan voegt alleen zaken toe die voor de belangrijke Noord Amerikaanse markt onvermijdelijk zijn.

Onder de motorkap moet de toekomstige 400Z sportwagen kunnen rekenen op een dubbel geblazen V6 motor, geleend van de Infiniti Q60 Red Sport 400, met, zoals de naam suggereert, een vermogen van 400 pk. Als koppelwaarde wordt 474 Nm genoemd.Deze informatie is voorlopig evenwel onder voorbehoud. Nissan verzekert niettemin dat deze nieuwe versie van de Z krachtiger zal zijn dan de huidige 370Z, waarvan de scherpere variant (de Nismo uitvoering) piekt op 355 pk. Deze cavalerie zal via een handgeschakelde 6 versnellingsbak op de achterwielen worden overgebracht.

De nieuwe Nissan Z zal in 2022 in Japan en de Verenigde Staten in de verkoop gaan, maar in Europa hoeven wij hem niet te wachten. Bij ons zal hij niet worden verkocht. Dat komt niet alleen doordat auto’s met een forse CO2 uitstoot vanwege het boeteregime van de Europese Commissie sinds vorig jaar uit den boze zijn, maar ook doordat Nissan besloten heeft om haar Europese activiteiten wegens gebrek aan winstperspectief sterk terug te schroeven.

 

Reageren is niet mogelijk.