Volkswagen introduceert nieuwe Business uitvoeringen van de Golf en Golf Variant

0

Volkswagen breidt het gamma van de nieuwe Golf en Golf Variant uit met Business uitvoeringen. Het gaat om de Life Business en de R-Line Business. Hun standaarduitrusting wordt volgens de importeur gekenmerkt door veel luxe, gebruiksgemak, connectiviteit én sportiviteit. De nieuwe Business uitvoeringen van de Golf en Golf Variant zijn er met TSI, eTSI en TDI motoren. De prijzen beginnen bij 32.940 euro.

De Life Business uitvoering debuteerde afgelopen jaar al voor de Golf, maar is nu nog completer en voor het eerst ook als Variant leverbaar. Beide carrosserie versies danken hun luxe uitstraling om te beginnen aan 16 inch lichtmetalen ‘Norfolk’ velgen en LED ‘Plus’ koplampen. Voor de Variant komt daar een dak reling in chroom bij. De luxe lijn wordt in het interieur doorgetrokken met onder meer Sport comfortstoelen met Art Velours bekleding (de bestuurder kan rekenen op een 14-voudig elektrisch verstelbaar ErgoActive exemplaar met geheugen- en massagefunctie), een multifunctioneel met leder bekleed stuur en sfeerverlichting (ook voor het exterieur). Het winterpakket (met onder andere verwarming van de voorstoelen en het stuur) is voor beide carrosserieversies eveneens bij de prijs inbegrepen.

Ook van de partij zijn de digitale Cockpit Pro met 10,25 inch display, DAB+ radio, het navigatiepakket Discover Pro, We Connect Plus (3 jaar) en App Connect mobiele online diensten. Smartphones zijn draadloos te laden. Parkeersensoren en Park Assist maken van parkeren kinderspel en dankzij de adaptieve cruisecontrole is er altijd een veilige afstand naar de voorligger. Diefstalalarm is standaard en dat geldt ook voor de veiligheidssystemen Pre-Crash en het bestuurdersassistentiepakket met Travel Assist, Side Assist en de File-Assistent (Traffic Jam Assist).

De nieuwe R-Line Business uitvoering is een primeur voor zowel de Golf als de Golf Variant. Standaard is het luxe- en comfortniveau van de Life Business, aangevuld met een flinke dosis sportiviteit. Voorbeelden zijn 17 inch lichtmetalen ‘Valencia’ velgen, het R-Line in- en exterieurpakket, Top sportstoelen voorzien van Sardegna / Art Velours bekleding, instelbare rij profielen (Driving Profiles), het navigatiepakket Discover Pro, sfeerverlichting (30 kleuren instelbaar) en privacyglas (getinte zijramen achter plus een donker getinte achterruit). Ook extra luxe is bij de prijs inbegrepen: standaard zijn Keyless Entry, een achteruitrijcamera en voor de Golf Variant R-Line Business een elektrisch bediende achterklep met Easy Open functie.

De nieuwe Golf Life Business- en R-Line Business modellen zijn direct leverbaar. Ze worden standaard geleverd met 4 jaar garantie. Het motorenaanbod start met de 1.0 TSI (110 pk) en de 1.5 TSI (130 pk). Beide zijn er ook als eTSI in combinatie met milde hybride technologie. De eTSI modellen hebben standaard een automatische 7-traps DSG transmissie. De 2.0 TDI diesel (115 pk) is er naar keuze met een handgeschakelde 6 versnellingsbak of de DSG automaat. De Golf en Golf Variant R-Line Business zijn er ook met de 150 pk sterke 1.5 eTSI en 2.0 TDI motor. Deze uitvoeringen worden standaard geleverd in combinatie met de DSG automaat.

De Golf Life Business is leverbaar vanaf 32.940 euro (R-Line Business: vanaf 36.090 euro). De prijzen van de Golf Variant Life Business beginnen bij 34.490 euro (R-Line Business: vanaf 38.390 euro). Het klantvoordeel bedraagt maximaal 2.300 euro.

Reageren is niet mogelijk.