Mazda CX-3 en CX-30 voortaan ook als Sportive

0

In navolging van de Mazda3 en de CX-5 introduceert Mazda nu ook het actiemodel onder de naam Sportive op basis van de CX-3 en de CX-30.

 

CX-3

In november vorig jaar werd het nieuwe modeljaar van de CX-3 gelanceerd. Kenmerken zijn volgens de importeur meer luxe, meer comfort, meer veiligheidstechnologieën, cilinderuitschakeling en standaard zowel DAB+ als Apple Carplay. Aan de line-up wordt nu de Sportive toegevoegd, een uitvoering die zowel qua uiterlijk als door zijn aantrekkelijke prijsstelling een belangrijke bijdrage aan het succes van dit model zal leveren. Althans, dat denkt de importeur.

De Sportive is gebaseerd op de standaarduitvoering van de CX-3, en heeft als extra’s onder andere 18 inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren achter, stoelverwarming vóór, privacy glas achter, een licht- & regensensor, een nieuwe sleutel en Apple Carplay. Het actiemodel is beschikbaar in alle reguliere kleuren. De Mazda CX-3 Sportive met Skyactiv-G 121 motor en handgeschakelde 6 versnellingsbak heeft een prijs van 26.990 euro.

 

CX-30

Met 2.220 exemplaren was de CX-30 afgelopen jaar het best verkochte model van Mazda in Nederland. Om dit succes verder te versterken, wordt ook bij dit type de Sportive uitvoering aan de line-up toegevoegd. Het actiemodel is alleen leverbaar als e-Skyactiv X 186 maar wel met de keuze tussen een handgeschakelde 6 versnellingsbak of een 6-traps automaat.

De uitrusting is gebaseerd op de Comfort uitvoering met als extra’s 18 inch lichtmetalen velgen, LED Signature verlichting vóór & achter, adaptieve LED koplampen, privacy glas achter, zwarte pianolak afwerking voor de grille en de B/C stijl, een elektrische achterklep en het Bose premium audiosysteem. Met de handgeschakelde 6 versnellingsbak kost de CX-30 Sportive 35.490 euro. Voor de uitvoering met automaat is het bedrag 37.990 euro.

 

 

Reageren is niet mogelijk.