MG droomt over een elektrische roadster: Cyberster Concept

0

Met de Cyberster legt MG, tegenwoordig een Chinese autofabrikant maar met een Brits verleden om te zoenen, een link tussen heden en verleden. De conceptstudie voor een elektrische roadster doet namelijk dromen over een vervolg op de populaire sportwagens van het merk.

MG kondigde vorig jaar al aan bezig te zijn met een elektrisch aangedreven roadster die Cyberster zou gaan heten, Nu weten wij ook hoe die sportwagen er uit gaan zien, hoe snel hij accelereert en hoe ver hij komt met een volle acculading. Vooralsnog gaat het om een conceptstudie, maar hopelijk volgt er binnenkort een productieversie. Want een moderne opvolger van de MG A en de MG B: wie zit daar niet op te wachten?

De Cyberster is geen retrocreatie geworden omdat het ontwerpteam van MG met een grote boog om nostalgische designverwijzingen heengelopen is. Hooguit kunnen de ronde koplampen (die bij de Cyberster in 2 delen kunnen openklappen) als een knipoog worden beschouwd naar de MG (T)F. Zoals Mini dat ook al een tijdje doet, zit in de achterlichtunits de Union Jack verwerkt. Maar dat is dus eerder ‘modern’ dan ‘retro’, al omschrijft MG het als “verwijzing naar het Engelse erfgoed”.

De technische informatie over de MG Cyberster blijft schaars. Voor de volledige specificaties en bijbehorende prestaties blijft het wachten tot de officiële onthulling op de Shanghai Auto Show die eind april plaatsvindt. De enige informatie die MG, eigendom is van de autogigant SAIC Motors, nu prijsgeeft, is dat de elektrische roadster in minder dan 3 seconden naar 100 km/u kan sprinten en dat het niet nader omschreven batterijpakket een rij bereik van zo maar eventjes 800 kilometer mogelijk maakt.

MG maakte eind 2019 zijn rentree op de Europese automarkt met de sympathiek geprijsde, elektrische ZS EV. Daarna volgde de voor Nederland minder interessante stekker hybride EHS. Dit jaar wil MG in Europa met de verkoop van de Marvel R (een elektrische D segment cross-over) en de 5 (een elektrische C segment stationwagon) starten. Dat MG met een comeback bezig is, is dus te zacht uitgedrukt. Het merk wil dit keer een echte volumespeler worden en de rol overnemen die in de jaren vijftig van de vorige eeuw voor Austin was weggelegd.

Eind deze maand weten we dus meer, maar reken er maar op dat een eventuele productieversie nog tot 2024 op zich laat wachten. Dan bestaat MG namelijk 100 jaar. En er is geen mooiere manier dan dat vieren met een nieuwe roadster. MG zegt dat de Cyberster een “zeer interessant concept” voor Europa is en dat “sportwagens de levensader van het MG dna zijn”.

Reageren is niet mogelijk.