Nieuwe DS 4 debuteert als La Première

0

Sinds het saneren van de Alfa Romeo Giulietta, de Lexus CT en de Volvo V40 (de Infiniti Q30/QX30 was al eerder een doodgeboren mus gebleken), hebben de Duitse premium merken in het C segment amper nog concurrentie te duchten. Gelukkig komt de DS 4 deze autoklasse van vers bloed voorzien. De debuteert in ‘La Première’ uitvoering, wat Frans is voor ‘First Edition’.

De nieuwe DS 4 is een lekker eigenwijs ontwerp, die er fraai en chique uitziet. Dat is precies wat je verwacht van een premium merk uit Frankrijk. Zorgen over de nonchalante bouwkwaliteit (‘Franse slag’) hoeven er niet te zijn, want de productie vindt plaats in de hoofdfabriek van Opel in Duitsland. De DS 4 komt pas in de herfst op de markt, maar de importeur meldt nu alvast dat hij dan debuteert als First Edition of Launch Edition; naar goed Frans gebruik heet die debuutversie La Première.

De DS 4 La Première is te herkennen aan de carrosseriekleur Glos Grey en aan diverse zwarte accenten. Ook het dak, de raamlijsten, de grille (met steeds groter wordende, verchroomde diamantvormen) en de strip tussen de achterlichten zijn in deze tint uitgevoerd. De velgen zijn 19 inch groot en van het Sevilla ‘diamond cut’ type. De La Première debuuteditie is verder te herkennen aan een logootje op de motorkap met daarop het cijfer ‘1’ . Mocht Gros Grey jou te veel aan vuilniszakken doen denken, dan kan de DS 4 La Première als alternatief ook besteld worden in de parelmoerachtige kleur Crystal Pearl.

De uitrusting van de DS 4 La Première omvat zaken als Criollo Brown nappa lederen bekleding, voorstoelen met horlogeband structuur, verwarming, verkoeling plus massage functie, een head-up display (dat informatie op de voorruit projecteert in een 21 inch beelddiagonaal), gebarenbediening, Matrix LED koplampen, Active Scan vering en diverse rij hulpsystemen (waaronder DS Drive Assist voor autonoom rijden op Level 2, Rear Traffic Alert en dodehoeksignalering (met een bereik tot 75 meter), een 360 graden camerasysteem met 4 camera’s en een elektrisch te openen achterklep met handsfree bediening. Opties zijn 20 inch Sydney velgen, een panoramadak, een upgrade van de Focal audio-installatie (type Electra met 14 speakers en 690 Watt vermogen) en Night Vision.

Het stuurwiel is met de hand afgewerkt met vol nerf leder. Verder komt de vaardigheid van de vakmensen van DS volgens de importeur tot uiting in de afwerking met bruin essenhout aan de randen van het dashboard en op de achterdeuren. Het DS logo op de rugleuning van de voorstoelen maakt het plaatje compleet, terwijl het leder tot in de kleinste details is verwerkt op de middenconsole en op de portieren met verborgen, met de hand gestikte naden.

De DS 4 La Première zal alleen te koop zijn als E-Tense 225. Dit is de stekker hybride topversie van de modelreeks met, de typeaanduiding geeft het al aan, een systeemvermogen van 225 pk. De elektrische actieradius van deze E-Tense uitvoering bedraagt meer dan 50 km in de emissievrije modus (volgens WLTP). Omdat de marktintroductie van de DS 4 pas in het vierde kwartaal plaatsvindt, kan er nog geen zinnig woord gezegd worden over de prijs van de La Première uitvoering.

 

 

Reageren is niet mogelijk.