De Ford Evos is de Mondeo van de 21ste eeuw

0

Ford presenteert op de autotentoonstelling van Shanghai een nieuwe cross-over: de Evos. Die moet de fakkel overnemen van de Mondeo die binnenkort in Europa van de markt verdwijnt.

De Evos is primair bedoeld voor de Chinese markt. Net als de Citroën C5 X is het model een kruising tussen een traditionele liftback en een SUV. Hij zal in China worden geproduceerd door de joint venture Changan Ford. Later zou hij echter ook zijn weg kunnen vinden naar andere markten, zoals Europa. Daarmee zou de Evos in het Ford gamma de plek in kunnen nemen van de Mondeo die in 2022 van de markt verdwijnt. Maar juich niet te vroeg: in beide vorige zinnen is het werkwoord ‘kunnen’ gebruikt …

Feit is dat de Evos een indrukwekkend dashboard heeft. Het resem aan schermen strekt zich over een breedte van 1,1 meter uit. Dit doet de Evos door een digitaal instrumentarium van 12,3 inch te combineren met een groot centraal 4K aanraakscherm van 27 inch dat tot voor de passagier doorloopt. Het infotainment systeem draait met Ford SYNC+ 2.0 software die voorzien is van Baidu AI technologie. Volgens Ford kan je dat zien als een virtuele assistent. Met updates ‘via de lucht’ wil Ford er voor zorgen dat men niet naar de dealer hoeft te gaan om de aanpassingen te laten uitvoeren.

De technische kenmerken van de Evos, die net als de Mustang Mach E over verzonken deurgrepen beschikt, houdt Ford nog even onder de pet.

 

Reageren is niet mogelijk.