Mercedes-Benz EQS komt er ook als SUV

0

Mercedes brengt uiterlijk 2023 een SUV versie van de EQS op de markt.

De SUV variant van de EQS komt waarschijnlijk al in 2022 in de showroom te staan. Een van de hoogtepunten van deze nieuwe modelreeks van Mercedes-Benz is het enorme display dat zich over het hele dashboard uitstrekt. Die komt ook beschikbaar voor de SUV uitvoering van de EQS. Op termijn zal deze hogere carrosserievariant de GLS moeten vervangen. Dit betekent dat er waarschijnlijk ook een edele Maybach versie komt.

De EQS SUV gaat concurreren met de BMW iX en de Tesla Model X. In dezelfde prijsklasse zullen Audi en Porsche een 7-persoons hoog model lanceren. Een belangrijke troef van de EQS SUV is zijn grote actieradius. De sedan versie heeft immers een elektrisch bereik van tot 770 kilometer. De EQS SUV zal door zijn hogere koetswerk evenwel wat minder ver komen. Of hij net als de sedan versie ook met alleen achterwielaandrijving geleverd wordt, valt te betwijfelen. Het grootste accupakket dat Mercedes-Benz in de EQS levert, heeft een capaciteit van 108 kWh. Reken op een vergelijkbaar pakket in de SUV uitvoering, al moet je niet gek opkijken als ook de kleinere 90 kWh batterij zijn weg naar dit elektrische model vindt.

Het is zoals gezegd aannemelijk dat ook de EQS een dergelijke extra opulente Maybach versie krijgt. Mercedes-Benz heeft de komst daarvan feitelijk al aangekondigd. De EQS SUV rolt vanaf volgend jaar van de band in de fabriek in het Amerikaanse Tuscaloosa. In een later stadium breidt Mercedes-Benz zijn elektrische line-up onder meer uit met de EQE en de EQE SUV. Momenteel heeft het merk met de EQA, EQB, EQC, EQS en EQV al een behoorlijk elektrisch modellengamma.

 

Reageren is niet mogelijk.