DS heeft 2 nieuwe elektrische SUV modellen in ontwikkeling

0

DS wil haar gamma de komende jaren gestaag gaan uitbreiden naar 6 modellen. Gepland zijn onder andere een compacte coupé-SUV en een op grotere gezinnen gericht type met 7 zitplaatsen.

Tijdens de presentatie van de resultaten van Stellantis bevestigde topman Carlos Tavares dat alle nieuwe DS modellen vanaf 2024 volledig elektrisch zullen zijn. Hij gaf ook aan dat het assortiment naast de relatief nieuwe DS 4 en DS 9 nog 4 andere modellen zal omvatten. Tavares wacht tot eind 2021 om de roadmap voor de 14 merken van de groep te presenteren, maar hij geeft nu al wat stukjes en beetjes vrij.

Dat 2024 gekozen is als het ‘startjaar’ voor de transitie naar volledig elektrische modellen is geen toeval. Volgens interne bronnen zal het Franse premium merk dan namelijk een ‘nul emissie’ versie van haar nieuwe compacte hatchback DS 4 lanceren. Een variant die niet was gepland tijdens de ontwikkeling van het zogeheten D41 project, maar die nu alsnog een plaats heeft gekregen in de elektrificatie strategie van Stellantis. Aangezien de DS 4 in dezelfde fabriek gebouwd wordt als de nieuwe Opel Astra, ligt het voor de hand dat ook deze Duitse middenklasser vanaf 2024 te koop zal zijn in een volledig elektrische uitvoering.

De Aero Sport Lounge conceptstudie (foto), die in het voorjaar van 2020 werd gepresenteerd, schetste de lijnen van een nieuw soort SUV-coupé. Dit model krijgt naast de nieuwe DS 7 Crossback, die zal worden ontwikkeld op de STLA Medium basis die door de toekomstige Peugeot 3008 eind 2023 wordt ingehuldigd, een plaats in het gamma. De DS 7 Crossback wordt in 2022 gerestyled en in 2025 compleet vernieuwd om dan volledig elektrisch te worden. De vervanger van de DS 3 Crossback volgt rond 2026 in het ‘Urban SUV’ segment, in welke klasse de modellen van Stellantis gebruik gaan maken van het nieuwe STLA Small platform dat over 5 jaar productierijp moet zijn.

Volgens mijn informatie heeft Stellantis het licht voor een compacte SUV-coupé met DS logo op groen gezet. Intern wordt dit model P85 genoemd. Daarnaast zijn de Fransen een marktstudie gestart voor een 7-zits SUV met de codenaam P95. In beide gevallen wil Thierry Métroz, de styling directeur van DS, de SUV naar eigen zeggen opnieuw uitvinden.

Reageren is niet mogelijk.