Prijs indicatie Fiat 500X Dolcevita

0

Fiat breidt het 500X gamma aan de bovenkant uit met duurdere varianten. Het gaat om diverse uitrustingsniveaus van de Dolcevita uitvoering met roldak.

De linnen kap is over de volledige lengte van het dak te openen en komt in diverse versies beschikbaar. Dus niet als gelimiteerde Yacht Club Capri en Launch Edition, maar ook als Connect (Hey Google), Cross en Sport. Alleen de goedkopere Cult variant profiteert niet van de mogelijkheid om met open dak te rijden.

De handige softtop is in 15 seconden elektrisch te openen of te sluiten. Deze handeling kan worden verricht tot een snelheid van 100 km/u. Fiat zegt er “bewust” voor gekozen te hebben dat de 500X geen volwaardige cabrio is. De reden dat er niet gekozen is voor een om laag draaiende achterruit, is dat men de bestaande kofferruimte wilde handhaven. Maar de scepticus zal zeggen dat Fiat voor de 500X niet van plan was om al te grote investeringen. Dat is begrijpelijk, want tot nu toe zijn ‘open’ SUV modellen allemaal geflopt. En eigenlijk is, esthetisch gezien, dit wellicht wel de mooiste oplossing die Fiat ons kon bieden.

De canvas top is er in zwart, grijs en rood en is te combineren met 10 verschillende carrosseriekleuren. De motoren waarmee de Fiat 500X de fabriekspoort verlaat, zijn de Firefly 1.0 (120 pk), de 1.3 (150 pk met DDCT automaat), de Multijet 1.3 diesel (95 pk) en een soortgelijke 1.6 unit (130 pk). Binnenkort wordt een krachtigere 1,5 liter turbobenzinemotor aan het gamma toegevoegd. De introductie van deze krachtbron zal worden gecombineerd met een milde facelift waarbij de uit 2014 stammende 500X dezelfde stijlelementen krijgt als de elektrische 500.

In Nederland zal de 500X Dolcevita alleen geleverd worden met benzinemotoren. De prijzen gaan beginnen bij circa 30.600 euro voor de 1,0 liter Connect versie. In deze uitvoering beschikt de 500X Dolcevita over een 7 inch aanraakscherm voor het U-Connect infotainment systeem met DAB Radio, Apple CarPlay plus Android Auto, zwart stoffen bekleding, nep lederen afwerking van het stuurwiel en 17 inch lichtmetalen velgen. De 500X Dolcevita Cross en Sport hebben een stoerder respectievelijk sportiever uiterlijk. Beiden hebben 19 inch velgen en automatische airconditioning. De Sport uitvoering heeft zwarte sportstoelen met rood stikstelwerk, aluminium effect dashboard panelen en een 3,5 inch display in het instrumentarium. Zijn prijs gaat circa 34.500 euro bedragen. Voor de 500X Dolcevita Cross moet gerekend worden op een tarief van 32.900 euro. Beide varianten zijn er ook met een 1,3 liter motor (en automatische transmissie). In dat geval moet gerekend worden op een 3 mille hoger tarief.

Reageren is niet mogelijk.