Prijs vergelijking vernieuwde Seat Ibiza Reference

0

De vernieuwde Ibiza die Seat eerder deze zomer introduceerde, heeft nu goedkoper instapmodel gekregen: de Reference versie. Deze uitvoering heeft een prijs van 19.700 euro.

De Ibiza Reference beschikt standaard over krachtige en energiezuinige led verlichting, de ‘handgeschreven’ typeaanduiding op de achterzijde en bumpers plus buitenspiegel kappen (elektrisch verstelbaar) in carrosseriekleur. In het interieur staat een infotainment display letterlijk centraal. Het touchscreen (onderdeel van het DAB+ radio- en mediasysteem) heeft een diameter van 8,25 inch. Door de relatief hoge plaatsing lijkt het scherm te zweven en ligt het perfect in het blikveld van de bestuurder. Het dashboard van de Ibiza Reference is afgewerkt met een kwalitatief hoogwaardig zacht materiaal.

SeatCitroënHyundaiMazda
IbizaC3i202
MPI 80 ReferencePT 83 Feel1.2 MPi ComfortSA-G 90 Comfort
19.700 euro19.890 euro20.295 euro19.990 euro

Ook op andere gebieden is de Ibiza Reference af fabriek al aardig compleet uitgerust. Opvallende features voor een auto in deze prijsklasse zijn bijvoorbeeld cruisecontrol, elektrisch bedienbare ramen vóór, een multifunctioneel met leder bekleed stuurwiel, een 2-tal USB C poorten, rijstrookbehoudassistent (Lane Assist) en Front Assist inclusief Emergency Braking System.

Daarnaast is de Ibiza Reference volledig met internet verbonden. Dankzij Seat Connect met ingebouwde eSIM is een scala aan online diensten beschikbaar die vanuit de auto of via de app bediend kunnen worden. Zo kan de Ibiza dankzij eCall automatisch een noodoproep uitsturen na een ongeval. Met de Seat Connect app zijn de deuren via de smartphone op afstand te ver-/ontgrendelen en is de claxon te activeren om de auto snel terug te vinden.

De Ibiza Reference is standaard voorzien van een 1.0 MPI driecilinder benzinemotor van 80 pk die standaard is gekoppeld aan een handgeschakelde 5 versnellingsbak. Deze combinatie is goed voor een gemiddeld brandstofverbruik van 5,2 à 5,9 liter per 100 km (WLTP). De vernieuwde Ibiza Reference is, net als de overige uitvoeringen uit de range, per direct bestelbaar bij de Seat dealers voor 19.700 euro.

Reageren is niet mogelijk.