Stekker hybride Chevrolet Corvette E-Ray komt in 2022

0

De Z06 uitvoering van de Corvette wordt binnenkort onthuld, maar dat is niet het enige wat de supersportwagen van Chevrolet te wachten staat. De Amerikanen werken ook aan een plug-in hybride versie. Die kan binnen een jaar verwacht worden.

Chevrolet wil met de jongste Corvette, waarbij de motor niet langer voorin zit maar midscheeps achter, meer de confrontatie zoeken met supersportwagens van Europese makelij, zoals de de Ferrari F8 en de McLaren 570Z/650S. Maar beide fabrikanten hebben inmiddels de eerste stappen gezet richting elektrificatie met respectievelijk de 296 GTB en de Artura. Dit betekent dat de Amerikanen niet achter kunnen blijven.

De Corvette E-Ray krijgt vermoedelijk een elektromotor op de vooras zonder verbinding met de achterwielen. Met andere woorden, de Chevrolet krijgt vierwielaandrijving. Als basisunit bij de E-Ray uitvoering fungeert de bekende 6,2 liter grote atmosferische V8 van de Stingray versie. Het systeemvermogen bedraagt 600 à 650 pk. In een later stadium volgt dan nog de Corvette Zora met een tweede elektromotor op de achteras. Die moet de top van het hybride gamma van de sportwagen gaan vormen en zal boven de Z06 versie gepositioneerd gaan worden. Reken derhalve op een systeemvermogen van minimaal 750 pk.

Chevrolet zal de Corvette Z06 op 26 oktober officieel onthullen. De E-Ray uitvoering staat voor 2022 op de agenda. De prijs zal naar verwachting in de buurt komen te liggen van die van de Corvette Z06. In Nederland is dankzij ons BPM systeem een relatief scherp tarief mogelijk. Sterker nog: de E-Ray uitvoering belooft bij ons niet of nauwelijks duurder te worden dan de Corvette Stingray. De kans is dan ook groot dat die basisversie volgend jaar uit het Nederlandse verkoopgamma verdwijnt.

 

Reageren is niet mogelijk.