BMW breidt gamma 2-serie Active Tourer en Coupé uit

0

BMW voegt nieuwe versies toe aan het aanbod van de 2-serie Active Tourer en Coupé. De wijzigingen vinden plaats in het kader van modeljaar updates.

De 223i Active Tourer kan nu ook worden besteld met xDrive vierwielaandrijving. Dankzij de extra tractie van deze uitvoering, wordt de sprinttijd (van 0 naar 100 km/u) verkort van 7,0 naar 6,9 seconden. De motor, een 2,0 liter grote turbobenzine unit die 218 pk / 320 Nm sterk en die voorzien is van mild hybride techniek, bleef ongewijzigd. Verder voegt BMW dit jaar extra veiligheidshulpjes toe aan de uitrusting van de 2-serie Active Tourer. Zo beschikt hij voortaan onder meer over Steering and Lane Guiding Assist dat tot snelheden van 180 km/h de auto binnen de lijntjes kan houden.

Het gamma van de 2-serie Coupé wordt uitgebreid met de 230i. Deze achterwielen aangedreven uitvoering heeft een 245 pk / 400 Nm sterke variant van boven genoemde motor onder de kap, voorzien van 2 turbo’s. De Steptronic 8-traps automaat (die ook via schakel flippers achter het stuur manueel te bedienen is) is standaard, maar voor het actieve M Sport sper differentieel moet worden bijbetaald. Met ingeschakelde Launch Control functie sprint de 230i Coupé 230i in 5,9 seconden naar 100 km/u.

Van beide nieuwe aandrijfvarianten zijn de prijzen nu nog niet bekend.

 

Reageren is niet mogelijk.