Prijs vergelijking nieuwe Range Rover

0

Vanaf vandaag zijn alle versies van de New Range Rover leverbaar. De definitieve prijzen voor de geavanceerde Extended Range Plug-in Hybrid modellen (vanaf 137.562 euro) en de exclusieve Range Rover SV (vanaf 203.129 euro) zijn bekend, evenals de prestaties en elektrische actieradius van het eerste type.

De Range Rover P510e en P440e Extended-Range PHEV zijn volgens Land Rover bijzonder efficiënt met CO2-emissies vanaf slechts 18 gram/km en een puur elektrische actieradius van tot wel 113 kilometer. Dat is meer dan oorspronkelijk de verwachting was. Bij de introductie vorig jaar gaf Land Rover immers aan dat de elektrische actieradius 100 kilometer zou zijn en de CO2-emissie onder de 30 gram/km.

Land Rover Audi BMW
Range Rover Q7 XM
P440e 60 TFSI e Competition eDrive45e
137.562 euro 109.645 euro ± 123.000 euro
Land Rover Bentley Porsche
Range Rover LWB Bentayga Cayenne Coupé
SV P530 W12 Turbo GT
282.378 euro 288.707 euro 284.600 euro

Sinds de presentatie vorig jaar in de Royal Opera House in Londen trok de nieuwe Range Rover ongekend veel belangstelling. Op de Land Rover website is de SUV al meer dan 2 miljoen keer geconfigureerd, wat aangeeft dat hij wereldwijd uitstekend is ontvangen. De nieuwe Range Rover combineert volgens de makers moeiteloos adembenemende, vooruitstrevende stijl met technologische verfijning en naadloze internetverbinding, met voor het eerst zitplaatsen voor tot 7 personen.

De gebruiksmogelijkheden van de Extended-Range Plug-in Hybrid’s komen tot uitdrukking in de prestaties en efficiency. Uit cijfers gemeten volgens WLTP testmethodiek blijkt dat de PHEV’s een elektrische actieradius van tot wel 113 kilometer bieden en CO2-emissies vanaf 18 g/km. De in vergelijking met de originele ramingen 13 procent grotere elektrische actieradius is voldoende om 75 procent van de ritten in de praktijk volledig elektrisch af te kunnen leggen, afgaande op de gemiddelde afstand die een Range Rover rijder per rit overbrugt. De nieuwe Range Rover is ook een van de weinige PHEV modellen met de mogelijkheid om de accu bij een snellader binnen een uur tot 80 procent op te laden met 50 kW gelijkstroom. Daarmee is het een van de snelst oplaadbare plug-in hybrides. De krachtigste Plug-in Hybrid aandrijflijn, de P510e, biedt (nog) meer verfijning en prestaties. Met de combinatie van een lithium/ion accu van 38 kWh, een elektromotor met 143 pk vermogen en een 3.0 liter zescilinder Ingenium benzinemotor accelereert deze luxueuze SUV in slechts 5,5 seconden van 0 naar 100 km/u.

Behalve als Extended-Range Plug-in Hybrid (de P510e en de P440e verenigen volgens Land Rover nagenoeg geluidloos elektrisch rijden met moeiteloze prestaties) is de nieuwe Range Rover ook leverbaar met efficiënte mild hybride zescilinder benzine- en dieselmotoren én een geheel nieuwe V8. Ook is er keuze uit 4, 5 of 7 zitplaatsen en de Standard of Long Wheelbase. Een puur elektrisch aangedreven Range Rover verschijnt in 2024 en is dan het eerste volledig elektrische model van Land Rover. De New Range Rover is leverbaar in de uitvoeringen SE, HSE, Autobiography en SV. Een exclusieve First Edition uitvoering is alleen tijdens het eerste productiejaar leverbaar. Zowel de Standard Wheelbase (SWB) als de Long Wheelbase (LWB) is leverbaar met 5 zitplaatsen en de LWB uitvoering is er ook met 7 zetels of met 4 zitplaatsen (SV Signature Suite).

De Range Rover SV is de topversie van de Range Rover en is een verfijnde interpretatie van de luxe en de personalisatie mogelijkheden die Range Rover biedt, met specifieke uitvoeringen en exclusieve materialen. Met personaliseren is meer mogelijk dan ooit tevoren dankzij de specialisten van Special Vehicle Operations. De New Range Rover SV is per direct te bestellen bij de dealer en de prijzen beginnen bij 203.129 euro (P530 SV LWB vanaf 282.378 euro). Met de SVAutobiography modellen als voorgangers bouwt de Range Rover SV, het vlaggenschip van het programma, voort op het adembenemend moderne en weelderige karakter, de ongekende verfijning en de ongeëvenaarde capaciteiten van de Range Rover. De SV uitvoering heeft daarbij specifieke designdetails en materialen. Het is mogelijk om de New Range Rover SV te configureren in meer dan 1,6 miljoen combinaties. De specifieke vormgeving van de voorbumper en de grille met 5 lamellen onderscheiden de SV van de andere uitvoeringen, samen met het ronde, laser geëtste SV logo op de stilistische koellucht openingen op de voorportieren, de nieuwe SV badges in White Ceramic met zwart SV logo op de achterklep en de optionele 23 inch velgen in 3 tinten. De exclusieve materialen zijn onder meer glanzend gemetalliseerde elementen, gladde keramiek, duurzaam gewonnen hout en zacht Near Aniline leder, evenals duurzaam Ultrafabrics. Het op pure luxe gerichte uitvoeringsthema SV Serenity en het dynamische SV Intrepid spelen een hoofdrol voor de personalisatiemogelijkheden van de New Range Rover SV. Deze thema’s verlenen de Range Rover SV een nog meer onderscheidend karakter en zijn te bestellen onafhankelijk van de uitvoering van het interieur of het exterieur, samen met de standaarduitvoering van de Range Rover SV (zowel exterieur als interieur), of toegepast als thema voor de gehele Range Rover SV. Optionele contrasterende 2-kleurige uitvoeringen van het interieur scheiden optisch de ruimte achterin van die voorin.

De Range Rover SV is leverbaar met Standard (SWB) en met Long Wheelbase (LWB) én voor het eerst ook met 5 zitplaatsen in de LWB-uitvoering. Er is keuze uit krachtige en efficiënte krachtbronnen, zoals de 510 pk sterke Extended-Range Plug-in Hybrid (alleen SWB; vanaf 153.916 euro), de efficiënte 350 pk D350 sterke 6 cilinder in lijn Ingenium dieselmotor (vanaf 183.485 euro; de D250 kost minimaal 163.0754 euro en de D300 moet minstens 166.876 euro opbrengen) en de verfijnde 530 pk sterke V8 Twin Turbo. Deze van BMW afkomstige V8 is 17 procent zuiniger en levert 50 Nm meer trekkracht dan zijn voorganger, de 5.0 liter Supercharged V8, zodat de nieuwe Range Rover SV P530 een nog hogere topsnelheid van 250 km/h heeft. Van deze motoruitvoering beginnen de prijzen bij 206.643 euro. Er is ook een goedkopere benzinevariant, de P400. Die heeft een 3,0 liter 6 cilinder in lijn unit onder de kap en kost minimaal 174.473 euro).

Wie voor de LWB uitvoering kiest, heeft ook de optie om de 4-persoons SV Signature Suite te bestellen, het absolute hoogtepunt van het SV interieur. Het luxueuze design is opgebouwd rond de elegante middenconsole over de volledige lengte van het interieur. De console is voorzien van een elektrisch bedienbare Club Table, elektrisch bedienbare bekerhouders en een geïntegreerd koelkastje met glaswerk van Dartington kristal met gegraveerd SV logo. Optioneel is de Range Rover SV leverbaar met 13,1 inch Rear Seat Entertainment schermen: de grootste die ooit in een Range Rover zijn geleverd en de beste schermafmeting voor comfortabel kijken. De bijbehorende hifi hoofdtelefoons zijn specifiek voor de Range Rover SV ontwikkeld en bieden optimale geluidskwaliteit en -weergave bij de hogere geluidsfrequenties.

.

Reageren is niet mogelijk.