Honda kondigt voor 2023 een nieuwe SUV aan

0

Honda heeft zijn plannen onthuld voor een nieuwe SUV naast de HR-V en CR-V.

Het nieuwe model in het SUV C segment gaan concurreren met auto’s als de Renault Austral, Nissan Qashqai en Kia Sportage.

HondaSUV2023b

De nu nog naamloze nieuwe SUV zal alleen in hybride vorm op de markt verschijnen. Een volledig elektrische variant is niet gepland. Reden is dat Honda van mening is dat hybride kracht nog steeds een belangrijke rol speelt bij het verminderen van de CO2-uitstoot en dat deze vorm van aandrijving de klanten helpt bij de overgang naar emissievrij rijden.

Specifieke aandrijflijnopties zijn niet onthuld, maar het gaat vermoedelijk om dezelfde 2,0 liter viercilinder hybride e:HE V eenheid die Honda gaat gebruiken voor de komende Civic generatie. Dit betekent 181 pk en 315 Nm. De 4 cilinder zal worden gekoppeld aan Honda’s automatische transmissie met vaste versnelling. Binnenin zullen we waarschijnlijk Honda’s 10,2 inch digitale display dat dienst doet als instrumentarium zien, samen met een 9 inch touchscreen en (voor de topmodellen) een Bose geluidssysteem met 12 speakers.

Bij de aankondiging zei Honda Motor Europe senior vice president Tom Gardner: “In 2023 zal Honda de beschikbaarheid van haar e:HEV full hybrid technologie verder uitbreiden met de lancering van een geheel nieuwe SUV in het C-segment. Deze auto, die naast de bestaande HR-V en CR-V in het gamma komt, biedt een aantrekkelijke optie voor klanten die op zoek zijn naar een sportieve, dynamische, volledig hybride optie”.

De schetsen tonen een nieuwe SUV met een aantal typische Honda ontwerpkenmerken, zoals de slanke koplampen en de ronde achterlichten die lijken op die van de komende Civic. De grille wijkt evenwel af van het moderne Honda ontwerp en er zijn enkele sportieve zij openingen en brede bogen in de flanken om het sportieve karakter van de auto te accentueren. Aan de achterkant zijn er geen koellucht roosters en slechts een kleine spoiler die goed past bij de algehele no-nonsense look.

De nieuwe SUV van Honda wordt gelanceerd in 2023. Over de prijs doet Honda vooralsnog geen mededelingen, maar reken op een instaptarief van 42 mille. Bij een dergelijk bedrag valt de nieuwe SUV namelijk precies de HR-V en de (geheel te vernieuwen) CR-V in.

Reageren is niet mogelijk.