Lexus kondigt komst elektrische RZ 450e aan

0

Binnenkort begint een nieuw hoofdstuk van de elektrificatie van Lexus. Op 20 april onthult de luxe Toyota dochter namelijk de batterij elektrische RZ 450e. De wereldwijde onthulling zal te volgen zijn op een speciale site.

De RZ 450e is de eerste Lexus die op een speciaal platform voor batterij elektrische auto’s is gebouwd. “Ontworpen en ontwikkeld volgens de ‘Lexus Driving Signature’ filosofie, moet de RZ 450e een eersteklas rijervaring bieden, met volop vertrouwen, controle en comfort voor de bestuurder en inzittenden”, zo valt in het persbericht te lezen.

LexusRZ450ePlaag2

De onthulling van de Lexus RZ 450e is op 20 april 2022 om 12:00 uur (te volgen op http://www.lexus.eu/car-models/rz-announcement. Alle informatie wordt op dat moment ook vrijgegeven.

Lexus heeft momenteel reeds een elektrische versie van de UX in haar gamma, maar dat model wordt door de consument en de pers niet echt serieus genomen vanwege een ondermaats accupakket en dito rij bereik. Dergelijke kritiek zou op de RZ 450e niet van toepassing moeten zijn, al is de basis vermoedelijk identiek aan die van de Toyota BZ4X. Dat geldt ook voor delen van het dashboard. Het ‘Yoke’ stuurwiel is echter exclusief voor Lexus.

Reageren is niet mogelijk.