Nieuwe generatie elektrische auto’s van Honda niet voor Europa

0

Honda en General Motors breiden hun samenwerking op het gebied van elektrische auto’s uit en komen in 2027 met een nieuwe generatie modellen.

De autofabrikanten willen “vanaf 2027 miljoenen elektrische auto’s gaan produceren”. General Motors en Honda gaan onder andere samen batterijtechnologie ontwikkelen. De 2 bedrijven kondigen ook aan dat zij met de samenwerking er voor willen zorgen dat zij hiermee productiemiddelen kunnen standaardiseren. Daarnaast gaan ze kennis uitwisselen en samenwerken aan de ontwikkeling van een “nieuwe generatie batterijen”. Zo willen General Motors en Honda onder andere de mogelijkheden van een zogeheten Solid State batterij verder onderzoeken.

De samenwerking moet ervoor gaan zorgen dat er vanaf 2027 “miljoenen elektrische auto’s” geproduceerd worden door de 2 autofabrikanten. Het gaat om modellen die minder dan 30.000 dollar moeten gaan kosten als het aan Honda en General Motors ligt. De belangrijkste markten voor de 2 bedrijven zijn Noord- en Zuid-Amerika en China. Dat Europa in dit verhaal niet voorkomt, is logisch want General Motors is nauwelijks actief in onze marktregio. En Honda heeft voor de Europese consument primair de E (zie foto) ontwikkeld. Die zal volgend jaar versterking krijgen van een volledig elektrische versie van de HR-V.

De 2 autofabrikanten werkten eerder al samen aan technologieën voor auto’s op waterstof en batterijen voor elektrische exemplaren. Honda maakte vorig jaar bekend dat het in 2040 alle auto’s met een verbrandingsmotor wil hebben uitgefaseerd. De Japanse automaker wil tegen die tijd enkel nog elektrische exemplaren produceren.

Reageren is niet mogelijk.