Hedin wordt de Nederlandse distributeur van de Ineos Grenadier

0

Hedin Mobility Group, eigenaar van het dealernetwerk van Stern, wordt distributeur en verkoper van de Ineos Grenadier in Nederland.

De Ineos Grenadier is de niet-officiële, en daardoor omstreden, opvolger van de legendarische Land Rover Defender. Land Rover heeft om deze reden meerdere rechtszaken tegen Ineos gevoerd. Tot nu toe zijn die allemaal verloren. Dit betekent dat de weg vrij is voor de productie van de Grenadier. De eerste exemplaren zullen dit jaar van de band rollen in de voormalige Smart fabriek in het Franse Hambach.

De eigenaar van het Britse chemische bedrijf Ineos, Jim Ratcliff, besloot enkele jaren geleden zelf een opvolger voor de Defender te ontwikkelen en te gaan bouwen. Hij richtte daarvoor Ineos Automotive op dat de Grenadier bouwt in de voormalige Smart fabriek in Frankrijk. Hedin Mobility Group heeft nu een intentieverklaring getekend met Ineos Automotive. “Ik ben er van overtuigd dat dit een fantastische reis samen zal worden en het begin van een langdurig partnerschap met Ineos Automotive”,’ zegt Anders Hedin, eigenaar en CEO van het Zweedse mobiliteitsbedrijf.

Reageren is niet mogelijk.