Prijs vergelijking Jaguar XF R-Dynamic

0

Jaguar heeft de bezem door de prijslijst van de XF gehaald. De modelreeks is voortaan alleen nog leverbaar als R-Dynamic. Het terugsnoeien van de keuzemogelijkheden gebeurt aan de vooravond van de pensionering van de Jaguar XF. Omdat de verkoopcijfers tegenvallen, hebben de Britten besloten om geen opvolger te ontwikkelen.

Het opschonen van de prijslijst betekent dat de XF niet meer leverbaar is S, SE en HSE. Zij zijn vervangen door de R-Dynamic. In dat uitrustingsniveau zijn overigens nog wel steeds gradaties: er kan bij de sedan versie worden gekozen uit de smaken R-Dynamic S, R-Dynamic HSE en R-Dynamic Black. De XF Sportbrake is alleen nog leverbaar als R-Dynamic Black.

Jaguar Lexus Mercedes-Benz
XF GS E-klasse
R-Dynamic P250 300h Luxury Line 200 Luxury Line
67.976 euro 64.195 euro 64.094 euro
Jaguar Audi BMW
XF Sportbrake A7 Sportback 5-serie Touring
R-Dynamic Black P250 45 TFSI Quattro 30i
81.040 euro 79.472 euro 73.854 euro

Standaard beschikken alle R-Dynamic uitvoeringen , die per direct besteld kunnen worden, onder meer over een sportiever gelijnde bumpers, sportstoelen, stoelbekleding van geperforeerd leder, een speciaal R-Dynamic stuurwiel, aluminium interieurafwerking en adaptieve cruisecontrol. De R-Dynamic Black voegt daar zwarte exterieurdetails, zwarte wielen en privacy glas aan toe.

Qua motorisering beperkt Jaguar de keuze tot de 250 pk sterke 2,0 liter benzinemotor of de even grote dieselunit van 204 pk. De laatste is ook met vierwielaandrijving te krijgen. De basisprijs van de XF R-Dynamic S bedraagt 67.976 euro. Voor de XF Sportbrake vraagt Jaguar een fors hoger bedrag, namelijk 81.040 euro, maar zoals gezegd wordt de stationwagon dan wel als R-Dynamic Black geleverd.

Reageren is niet mogelijk.