Prijs vergelijking Xpeng P5

0

Xpeng, een nieuwe ster aan het Chinese firmament van fabrikanten van elektrische auto’s, heeft de specificaties van zijn volledig elektrische sedan, de P5, onthuld. Ook de verwachte Nederlandse startprijs is bekendgemaakt. Daarnaast zijn per direct online configuratie en reserveringen met aanbetaling mogelijk via de Nederlandse website van Xpeng.

Uitgerust met led koplampen en achterlichten over de volledige breedte, biedt de P5 volgens Xpeng een eigentijdse uitstraling met heldere, krachtige verlichting. Met het aerodynamische eendenstaart ontwerp en de verzonken deurgrepen is er voor de 4,81 meter lange sedan een luchtweerstandscoëfficiënt (Cd) van 0,223 bereikt. Daarmee kan het energieverbruik worden gereduceerd. De airconditioning met warmtepomp, die XPeng standaard levert, kan de stroomconsumptie tijdens het rijden eveneens verminderen.

XpengP5prijs12

Als typische gezinsauto beschikt de P5, die voorwielaandrijving heeft en qua formaat tussen de Tesla modellen ‘3’ en ‘S’ in zit, over een ruim interieur, afgewerkt met zachte materialen. Achter het stuur zit een 12,3 inch display dat als instrumentarium functioneert. Centraal in het dashboard vinden we een verticaal georiënteerd scherm met een diameter van 15,6 inch.

XpengP5prijs10

De stoelen zijn voorzien van luchtvaart hoofdsteunen en verwarming, terwijl de achterpassagiers worden getrakteerd op 991 mm beenruimte. De middenconsole is voorzien van USB en USB-C poorten, evenals een A/C stopcontact. De achterbank beschikt over ISO FIX bevestigingen voor kinderzitjes. De kofferbak heeft een capaciteit van 520 liter en is onderverdeeld in een hoofdvak van 450 liter en daaronder 70 liter opbergruimte.

XpengP5prijs3

De P5 beschikt ook over een panoramisch zonnedak met een elektrisch zonnescherm, een surround soundsysteem, ruisonderdrukkingstechnologie en het Xfreebreath luchtzuiveringssysteem. De Xpeng maakt gebruik van het Advanced Driver Assistance System, XPilot 2.5 en het besturingssysteem Xmart OS in de auto om onderweg functies aan te sturen. Plus, met over-the-air (OTA) updates, kan de software van de P5 en het firmware aanbod gedurende de hele levensduur worden verbeterd. XPilot 2.5 maakt gebruik van 5 high-definition millimeter golfradars, 12 ultrasone golfsensoren, 4 camera’s en 9 hoge perceptie camera’s om de Driving, Parking en Safety functies van het systeem te ondersteunen. Bestuurders kunnen op die manier gebruik maken van diverse rij functies, waaronder adaptieve cruisecontrol (ACC), Lane Centring Control (LCC), Adaptive Turning Cruise (ATC) en Active Lane Change (ALC). Bovendien maakt de Intelligent Parking Assist functie het volgens Xpeng mogelijk om volledig automatisch te parkeren onder toezicht van de bestuurder.

XpengP5prijs9

De P5 maakt gebruik van meerdere veiligheidsvoorzieningen, waaronder aanrijdingspreventie en Driver State Sensing (DSS), evenals het aanbieden van gemotoriseerde veiligheidsgordels met gordelspanners. De Xpeng biedt toegang tot essentiële informatie via Xmart OS op zijn centrale bedieningsscherm en digitale dashboard. In de app bibliotheek zijn verschillende applicaties beschikbaar, waaronder Spotify, DAB radio, slimme navigatie en extra camera-apps. Bovendien biedt de naadloze “Hey Xpeng” spraakassistent een moderne manier om met de auto te communiceren. Deze detecteert vanuit welke stoel een commando komt en is in staat verschillende taken uit te voeren, zoals het openen en sluiten van het zonnescherm, de temperatuur in de auto aanpassen en van rij modus wisselen. Voor nog meer gemak kunnen verschillende functies in de auto ook worden bediend via Bluetooth met behulp van een app. Denk aan het aanpassen van de temperatuur of het openen en sluiten van het zonnescherm.

XpengP5prijs7

De Xpeng is uitgerust met de Vehicle To Load (V2L) capaciteiten en is in staat om externe elektrische apparaten tot 3,3 kW op te laden via een 230 Volt aansluiting. De 211 pk / 310 Nm sterke P5 zit in 7,5 seconden op 100 km/u. Hij heeft in theorie tot 465 kilometer WLTP rij bereik op een enkele lading dankzij zijn in de wagen bodem gemonteerde 66 kWh batterij. Met de CCS2 oplaadmogelijkheden kan de Xpeng worden opgeladen bij een groot aantal locaties in Europa. Snelladen kan met een laadvermogen van maximaal 70 kW. Xpeng verkoopt in China ook een variant met 80 kWh accu die volgens de minder nauwkeurige NEDC cyclus zo’n 600 kilometer ver komt op een acculading. Die variant zal volgens de WLTP cyclus 550 kilometer ver kunnen komen.

Xpeng Hyundai Kia Polestar Tesla
P5 Ioniq 6 EV6 2 Model 3
Premium 58 kWh Connect 77 kWh Plus 78 kWh Single
± 52.000 euro ± 52.900 euro 52.595 euro 51.495 euro 51.995 euro

De fabrikant heeft zoals gezegd ook een indicatie van de verwachte startprijs van de P5 gegeven. In Nederland komt dit bedrag naar verwachting uit op 48.000 euro. Meer luxe betekent een hoger tarief. Ter vergelijking: De achterwiel aangedreven instapuitvoering van de Tesla Model 3 kost 51.990 euro. Die auto heeft een WLTP actieradius van 491 km. Het is vanaf nu mogelijk om via de Nederlandse Xpeng website de P5 te reserveren met aanbetaling. Lichtmetalen velgen in de maat 17 inch zijn standaard. De P5 wordt in 3 kleuren leverbaar: Space Gray, Deep Black en Topas White. Voor het interieur is er de keuze uit zwart of bruin kunstleder.

XpengP5prijs8

 

Reageren is niet mogelijk.