Vooral jongere automobilist profiteert van lagere premie

0

Amsterdammers betalen per jaar gemiddeld 126 euro meer voor hun autoverzekering dan autobezitters in Groningen, de goedkoopste stad. Dit blijkt uit een vergelijking van 13 grote steden in alle provincies door Autoverzekering.nl .

Volgens het onderzoek van de prijs vergelijker zijn de premies lager dan een jaar geleden. Zo was er in Amsterdam sprake van een daling van gemiddeld 2 procent. Verzekeraars zagen ruimte voor deze maatregel dankzij een daling van het aantal autodiefstallen. Vorig jaar werden 16 procent minder personenwagens ontvreemd, zo meldde het Landelijk expertisecentrum Voertuigcriminaliteit eerder dit jaar.

“Door de coronapandemie werd er vorig jaar ook minder gereden. Daardoor nam het aantal ongelukken en schades af. Bovendien is het aantal autobranden vorig jaar ook afgenomen”, aldus verzekeringsexpert Jerry Poel van Autoverzekering.nl in een interview met de Telegraaf. Vooral jongeren zijn beter uit. Vorig jaar betaalde een startende autobezitter nog een kleine 43 euro per maand, maar dit jaar ligt de gemiddelde maandpremie op bijna 34 euro.

Reageren is niet mogelijk.