Facelift voor BMW 3-serie

0

De BMW 3-serie krijgt binnenkort een facelift. Zowel de reguliere uitvoering als de verlengde variant die exclusief op de Chinese markt wordt verkocht, wordt onder handen genomen.

Ongeacht het verschil in wielbasis (11 centimeter) geldt voor beide varianten dat de 3-serie nieuwe koplampen krijgt waarin voortaan geen inkeping meer zit. Deze cosmetische ingreep vergroot de optische overeenkomst met de 5-serie. Daarnaast past BMW zowel voor als achter de bumper aan. Daarbij zijn de luchtinlaten op de hoeken waarschijnlijk ‘vals’. De vernieuwde 3-serie gaat zowel geleverd worden met een conventionele grille met verticale spijlen als met exemplaar waarvan het design wordt gedomineerd door horizontale elementen.

BMW3serieFacelift2

Het valt niet uit te sluiten dat de vernieuwde 3-serie een groter centraal display krijgt, namelijk het exemplaar van de i4, de jongste 2-serie Active Tourer en de aanstaande, derde generatie X1. In motorisch opzicht kunnen we rekenen op een vers aanbod van hybride (mild of plug-in) aandrijflijnen. De achterlichten lijken niet te veranderen.

BMW3serieFacelift3

Reageren is niet mogelijk.