Superchargers Tesla nu ook in Belgë voor andere automerken beschikbaar

0

Tesla stelt meer Superchargers beschikbaar voor eigenaren van een elektrische auto van een concurrerend merk. Afgelopen november startte het merk in Nederland met de zogeheten Non-Tesla Supercharger pilot. Bij ons zijn inmiddels bijna alle Superchargers voor elektrische auto’s van andere merken toegankelijk. Tesla breidt zijn Non-Tesla Supercharger proef nu uit naar België en een 4-tal andere Europese landen.

Tesla voegt in België 9 Supercharging laadstations en 141 individuele Superchargers toe aan zijn Non-Tesla Supercharger proef. Het gaat om 9 locaties, te weten in Antwerpen, Arlon, Edegem, Heusden-Zolder, Lokeren, Namur, Remouchamps, Verviers en Wavre. Dat betekent dat bij deze laadstations voortaan niet alleen elektrische auto’s van het merk Tesla, maar ook modellen van andere merken kunnen worden opgeladen. Daarnaast breidt Tesla de Non-Tesla Supercharger pilot uit naar het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Spanje en Zweden.

Volgens Tesla is het Supercharger netwerk met de uitbreiding naar deze 5 landen met 200 stations en 2.900 laadpunten het grootste publiekelijk toegankelijke snelle laadnetwerk met een minimum laadvermogen van 150 kW in Europa geworden. Tesla startte de proef in Nederland aanvankelijk met 10 laadlocaties, maar inmiddels kunnen bij nagenoeg alle vestigingen elektrische auto’s van andere merken op worden geladen. Kort nadat Tesla de proef in Nederland startte, stelde het merk ook in Frankrijk en Noorwegen Superchargers beschikbaar voor elektrische auto’s van een ‘vreemd’ .

Om gebruik te kunnen maken van de Superchargers moeten eigenaren van een elektrische auto van een ander merk de Tesla app downloaden. Net als in Nederland kunnen onze zuiderburen voor een maandelijks bedrag an 12,99 euro gebruik gaan maken van de lagere kWh tarieven (gemiddeld 0,55 euro). Niet-leden betalen een hogere prijs (momenteel gemiddeld 0,70 euro per kWh).

 

Reageren is niet mogelijk.