Alpine’s toekomst zal niet alleen 100% elektrisch zijn

0

Geïnterviewd aan de zijlijn van de 24 uur van Le Mans, vertelde de CEO van Alpine, Laurent Rossi, mij over de toekomst van het merk. Een deel van het toekomstige gamma zal een volledig elektrische aandrijflijn krijgen, maar niet alle modellen!

Elektrisch is dus niet het enige toekomstplan van Alpine. Hoewel het Franse bedrijf zeker op weg is naar elektrificatie voor zijn volgende modellen, worden ook andere opties overwogen. Autointernationaal heeft vernomen dat Alpine vanaf de tweede helft van 2023 de eerste van 3 nieuwe modellen zal lanceren. Die zullen allemaal volledig elektrisch zijn. De andere 2 volgen een jaar later. Een daarvan zal de Alpine SUV zijn, gebaseerd op de zeer recente Lotus Eletre, en de andere wordt de opvolger van de A110 zoals we die nu kennen. In welke volgorde de nieuwe modellen op de markt komen, is echter nog niet duidelijk.

“Het hangt af van het releaseschema van de Renault Groep, maar niet van de ontwikkeling van de technologie. Alles is behoorlijk geavanceerd, zodat wij dit op de een of andere manier kunnen regelen, afhankelijk van de markt”, zo verklaart Rossi (foto). Aan de andere kant worden door Alpine, naast dit trio van volledig geëlektrificeerde modellen, andere technologieën ontwikkeld, in nauwe samenwerking met de Renault Groep.

Helaas voor thermische puristen heeft Rossi ook bevestigd dat verbrandingsmotoren zoals we die nu kennen niet meer op het programma staan. Behalve de huidige A110, is er geen nieuw model in de pijplijn met een dergelijke motor. Aan de andere kant deed de CEO zijn best om te specificeren dat “een motor voor het verbrandingsproces niet perse loodvrije 98 benzine nodig heeft”. De zeer recente presentatie van de door waterstof aangedreven Scénic conceptstudie doet mij vermoeden dat een dergelijke motor onder de motorkap van toekomstige Alpines zal worden overwogen, maar ook het gebruik van biobrandstof is een optie.

Terwijl we wachten om zekerheid te verkrijgen, hoeven we alleen maar te observeren wat Alpine doet met zijn toekomstige Endurance raceauto, en wachten tot de capaciteiten van toekomstige batterij aangedreven modellen getest zijn.

Reageren is niet mogelijk.