Dit is de elektrische Honda HR-V

0

Dit is de e:NP1, een volledig elektrische versie van de HR-V die in China door Honda samen met haar joint venture partner GAC op de markt wordt gebracht. De voorverkoopprijs voor het model met een rijbereik van 420 km of 510 km begint bij omgerekend respectievelijk 32.000 en 41.000 euro. De e:NP1 wordt officieel gelanceerd op 20 juni.

In China hanteert Honda voor haar puur elektrische modellen de aanduiding ‘e:N’. De letter ‘e’ staat voor ‘energized’ (power) en ‘electric’ (elektriciteit), terwijl de ‘N’ voor ‘New’ (nieuw) en ‘Next’ (volgende fase) staat. Honda streeft er naar om de komende 5 jaar 10 volledig elektrische modellen op de Chinese markt te lanceren en die modellen vervolgens wereldwijd te gaan verkopen.

HondaENP1HRVelektrisch4

De e:NP1 is een van de eerste modellen uit de ‘e:N’ serie die in China zijn ontwikkeld. Het formaat van de auto is 4.390 x 1.790 x 1.560 mm met een wielbasis van 2.610 mm. Van de zijkant bekeken moeten de hoge taille en de grote spaak velgen de Honda een sportieve uitstraling geven. Aan de voorzijde zijn de slanke koplampen geïntegreerd in het veelhoekige gesloten centrale rooster. Het Honda ‘H’ logo op de voorkant kan ook worden verlicht.

HondaENP1HRVelektrisch2

Aan de achterkant is het traditionele merkembleem vervangen door de voluit geschreven naam van de fabrikant.

HondaENP1HRVelektrisch

Het interieur van de auto is uitgerust met een 10,25 inch LCD instrumentenscherm, een 15,2 inch centraal bedieningsscherm en Honda’s nieuwste full-stack intelligente bedieningsecosysteem genaamd e:N OS. Dat omvat het Honda CONNECT 3.0 intelligente geleidingsinterconnectiesysteem en het Honda Sensing 360 geavanceerde rij hulpsysteem. Die assistent wordt geleverd met 5 millimeter golfradars aan de voorkant en in de hoeken van de auto om zo 360 graden waarneming te bereiken. Dit systeem zal als eerste worden geïnstalleerd in modellen die dit jaar in China op de markt worden gebracht.

HondaENP1HRVelektrisch5

Daarnaast ondersteunt de Honda e:NP1 ook deur-, raam- en airconditioningbediening op afstand, en het DMC systeem voor statuswaarneming van de bestuurder (om de toestand van de bestuurder te controleren, veranderingen in emoties te detecteren en actief veiligheidsherinneringen naar bestuurders te sturen).

HondaENP1HRVelektrisch6

De e:NP1 komt in 2 versies op de markt. Beiden hebben één elektromotor. De eerste versie is 182 pk / 310 Nm sterk en heeft een 53,6 kWh batterij (volgens de Chinese meetnorm goed voor een rijbereik van 420 km). De tweede variant is 204 pk / 310 Nm sterk en kan met dankzij een 68,8 kWh batterij 510 km ver komen op een volle lading. De ternaire lithium batterij van de auto is samen met CATL ontwikkeld.

HondaENP1HRVelektrisch7

Reageren is niet mogelijk.