DS 7 volgt de DS 7 Crossback op

0

DS heeft deze plaagfoto gepubliceerd ter begeleiding van haar communicatiecampagne rond de ‘7’. Dat is geen compleet nieuw model, maar een herziene versie van de 7 Crossback. DS staat op het punt om die gemoderniseerde uitvoering van haar ster-SUV te onthullen. Grote wijzigingen zijn niet te verwachten (al wordt het model in Nederland alleen nog maar leverbaar in stekker hybride uitvoering). Het grootste nieuws is de nieuwe naam. Vanaf nu moet je de SUV gewoon “7” noemen:

Voor bezoekers van Autointernationaal is geen geheim: de DS 7 Crossback, gelanceerd in 2018, krijgt een restyling. In april lieten spionagefoto’s ons al toe om enkele details van de toekomstige editie te ontdekken. Nu is het de beurt aan de fabrikant om iets meer over de facelift te zeggen. Zo zal de officiële presentatie van de DS 7 op 27 juni om 13.00 uur plaatsvinden. In het kader van de update verdwijnt dus de aanduiding ‘Crossback’. DS lijkt de namen van haar avontuurlijke modellen te willen vereenvoudigen. Hetzelfde lot staat daarom de 3 Crossback te wachten. Dat DS model zal rond de jaarwisseling worden gemoderniseerd.

DS7plaagFacelift7Crossback2

“De nieuwe DS 7 zal jou verleiden met zijn elegante en dynamische lijnen”, zo kondigt het Franse premium merk van autoconcern Stellantis aan. Reken op een achterklep die opnieuw ontworpen is. Die kan worden herkend aan de sterkere welving tussen de lichtunits. De koplampen worden ook onder handen genomen. Die verliezen hun draaibare modules en maken plaats voor meer verticale led daglichten zoals op de DS 4.

DS7plaagFacelift7Crossback3

Het passagierscompartiment zal geen diepgaande transformatie ondergaan. Dat geldt ook voor de aandrijftechniek. Voor Nederland zullen alleen de bekende stekker hybride varianten op het menu staan. De voorwiel aangedreven versie is goed voor 225 pk en met vierwielaandrijving is er 300 pk beschikbaar. Voor een volledig elektrische aandrijflijn is het wachten op de tweede generatie 7 (Crossback). Die komt in 2025.

 

Reageren is niet mogelijk.